Ένωση Γονέων Καβάλας

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας, συναντήθηκε με τους βουλευτές Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Πασχαλίδη. Συζητήθηκαν τα προβλήματα των σχολείων.

Διοργανώνει για 9η φορά τον Διαγωνισμό Ορθογραφίας για τους μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ Δημοτικού την Κυριακή 28 Μαΐου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η ασφάλεια, η υγεία και η σωματική και ψυχική ακεραιότητα των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη και πρέπει να διασφαλίζεται με κάθε μέσο ως απώτερος σκοπός λέει η ένωση γονέων.

Η Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων Καβάλας, είχε μεταξύ άλλων συναντήσεις με το δήμαρχο Καβάλας και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, συζητώντας τις θέσεις και τα αιτήματα των συλλόγων.

Η Ένωση Γονέων Σχολείων Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση μετά το θάνατο του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν, αλλά και να ληφθούν άμεσα μέτρα πρόληψης σε όλα τα σχολεία.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας εκφράζει με το παρόν την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη στο δίκαιο αίτημα και την αγωνία των γονέων της Ά Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν την Τετάρτη 18 Μαΐου στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας

Συνάντηση με μαθητές, αλλά και με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας, είχε την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αντωνιάδης εξήρε την υπεύθυνη στάση, όπως είπε που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά του κορωνοϊού. 

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει τη στάση και τη συμπεριφορά του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολου Βαγενά, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κα

Έκκληση για οικονομική στήριξη στην 18χρονη Χριστιάνα που πάσχει από καρκίνο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση απευθύνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας. 

Μία δήλωση του γενικού γραμματέα της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Καβάλας, Νικόλαου Σιδηρόπουλου σχετικά με τα σχολεία και τους γονείς πυροδότησε αντιδράσεις, με τους γονείς μέσω δελτίου Τύπου να του απαντούν, ενώ ακολούθησε νέα ανάρτηση του κ. Σιδηρόπουλου.

Η μάσκα και η εκτεταμένη χρήση της, όπως περιγράφεται από την επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων, τους οποίους εμπιστευόμαστε,  δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό επί της ουσίας μέτρο προφύλαξης των μαθητών και του συνόλου του προσωπικού.

Τις επιφυλάξεις της διατηρεί η Ένωση Γονέων και κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων αναφέρει: 

Μία από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού είναι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους.

Καλούμε όλους τους γονείς να επιδείξουν ατομική ευθύνη και να περιορίσουν τα παιδιά τους, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο λήφθηκε με σκοπό την μείωση της διασποράς της νόσου και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως περίοδος διακοπών και ελεύθερου χρόνου

Στις 17/11/2019 αποστείλαμε προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως επιστολή με θέμα «Σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση», με την οποίαν μεταφέραμε την αγωνία των υποψηφίων μαθητών και των γονέων τους για τις εξαγγελθείσες αλλαγές

Τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα επισκέφθηκαν την Παρασκευή 9 Αυγούστου, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Δήμου Καβάλας, και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων τη

Οι παραπάνω σύλλογοι γονέων με αφορμή την υπόθεση που αφορά στην επικείμενη τοποθέτηση κεραίας δύο εταιριών κινητής τηλεφωνίας σε ακατοίκητη οικοδομή στην οδό Αιμιλιανού  14 και Κωνσταντινουπόλεως,μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και  σε αποστάσεις: 40 μέτρων από το 25οΔημοτικό Σχολείο

Η κατανομή των αξιωμάτων των μελών του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου και των Εκπροσώπων στα δημοτικά όργανα και Ν.Π.Δ.Δ. για την επόμενη διετία έχει ως εξής:

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του 6ουΓενικού Λυκείου Καβάλας διεξήχθησαν οι τακτικές Αρχαιρεσίες των Καταστατικών Οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Εκπρόσωποι στην Ομοσπονδία Α.Μ. Θρ.) της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», προσκαλούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα:

Μέριμνα για τη διαγράμμιση διαβάσεων πεζών και τοποθέτησης  κατάλληλης σήμανσης οδών στους δρόμους που χρησιμοποιούν οι μαθητές για την διέλευσή τους προς τις σχολικές μονάδες.