Ελλάδα

Στον εντοπισμό μιας πολύ μεγάλης υπόθεσης φοροδιαφυγής προχώρησαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, αξιοποιώντας πληροφορίες που εντόπισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Εντύπωση προκάλεσε σε κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης μία κόκκινη λάμψη στον νυχτερινό ουρανό της πόλης. Η λάμψη έμοιαζε σαν να είχε δημιουργηθεί από ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο, η αλήθεια όμως είναι διαφορετική.

Το πρώτο στρατιωτικό νοσοκομείο και το μόλις δεύτερο μη ιδιωτικό νοσοκομείο που εγκατέστησε και λειτουργεί το ρομποτικό σύστημα «Da Vinci Xi» είναι το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Πρόκειται για τον Θωρακοχειρουργό, ο οποίος διαπρέπει στην Αγγλία, έχοντας παγκόσμια εκτίμηση.

Τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό τουρισμό εξέφρασε με μια αιχμηρή ανάρτηση ο Τάσος Δούσης.

Είκοσι υπουργούς περιλαμβάνει το σχήμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον Ιωάννη Σαρμά που αναλαμβάνει από αύριο, με την ορκωμοσία των υπουργών τη διακυβέρνηση της χώρας με ορίζοντα τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υπογράψει το διάταγμα διάλυσης της Βουλής, το οποίο το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται να θυροκολληθεί στο περιστύλιο.

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση εντός του 2023, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

Η εφημερίδα αναφέρει πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα “μπορεί σύντομα, δικαίως, να επιστρέψουν στην Ελλάδα”.

Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές του 2023, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, μετά από ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό. 

Ισχυρός σεισμός συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης (28/12), 9 χλμ ανατολικά των Ψαχνών Εύβοιας, έχοντας μέγεθος 5,1 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χλμ σύμφωνα με την προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι στην περιοχή Unirii. Στο λεωφορείο επέβαιναν 47 άτομα με ελληνική υπηκοότητα, ενημέρωσαν οι αρχές.

Στο ζήτημα του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα και στις ελληνοβρετανικές διαβουλεύσεις επί του θέματος αναφέρονται σήμερα πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1,9 δις ευρώ για τη στήριξη της Ελλάδας στο μεταναστευτικό ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, ενόψει του αυριανού έκτακτου Συμβουλίου για τη Μετανάστευση.

Κατά πολύ μεγαλύτερες του μέσου όρου της ΕΕ οι επιπλέον απώλειες ζωής στη χώρα μας και τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Κομισιόν.

Τα συνολικά φυσικά ισοζύγια στην Ελλάδα μετά το 2010 -και για πρώτη φορά μεταπολεμικά- είναι σταθερά αρνητικά με αποτέλεσμα να συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση του πληθυσμού.

Μια ποσότητα κοκαΐνης “μαμούθ” εντόπισαν οι ιταλικές αρχές τα ξημερώματα της

«Η Ελλάδα μπορεί να ισχυριστεί πως είναι η χειρότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να είσαι παιδί. Αυτό μας λένε τα δεδομένα.

Ήταν ξημερώματα Σαββάτου του Λαζάρου στις 26 Απριλίου 1986, όταν δύο εκρήξεις στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας «Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν» στο Τσέρνομπιλ της σημερινής Ουκρανίας, τότε Σοβιετικής Ένωσης, οδήγησαν σε τεράστια έκλυση ραδιενέργειας και στο σχηματισμό ραδιενεργών νεφών.

Ανακοίνωση σχετικά με τις ενδεχόμενες συνέπειες στην Ελλάδα στην περίπτωση ραδιολογικού ή πυρηνικού συμβάντος στην Ουκρανία, εξέδωσε η Ελληνική Επ

Η 24χρονη ομογενής από τη Νορβηγία Αμάντα Γεωργιάδη (Tenfjord) θα είναι η εκπρόσωπος της χώρας μας στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision π

Μεγάλη μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα, που φτάνει και το μισό εκατομμύριο, εκτιμάται ότι θα δείξει η απογραφή που θα διεξαχθεί

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση σε αναλογία θανάτων από κορωνοίό μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών, δείχνουν τα τελε

Ευρεία σύσκεψη έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Ιουνίου στη Δράμα, με συμμετοχή και των τοπικών αρχόντων της Καβάλας αλλά και παρουσία αξιωματούχων της Βουλγαρίας,

Σελίδες