Ε61

τις 16 Ιουνίου δημοπρατήθηκε το τμήμα του κάθετου άξονα (Ε 61) που θα ενώνει τη Δράμα με την Εγνατία Οδό από τις Κρηνίδες μέχρι τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα.

Τις προηγούμενες ημέρες του Διοικητικό Συμβούλιο της Εγνατίας Οδού ΑΕ αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης του πρώτου τμήματος του κάθετου άξονα 61 της Εγνατίας Οδού Καβάλα – Δράμα, το οποίο θα έχει μήκος 8,3 χιλιομέτρων και θα συνδέει τις Κρηνίδες με το Σταυρό.  

Σε ράγες υλοποίησης περνά το έργο μετατροπής του άξονα Δράμα-Καβάλα σε αυτοκινητόδρομο.

Ένα φαινομενικά απλό θέμα στην ημερήσια διάταξη του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜΘ την 27η Ιουλίου 2021, ανέδειξε ένα σοβαρό ζήτημα, αλλά και έναν ακόμη εμπαιγμό σε βάρος των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και της τοπικής οικονομίας σχετικά με την οδική σύνδεση Καβάλας – Δράμας επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία. 

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας ήταν η τελευταία στάση της πρώτης ημέρας στην διήμερη περιοδεία της επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης, Μαρίας Αντωνίου στην Καβάλα.

 

Συζήτηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, όπου συζητήθηκε η εξειδίκευση των επί μέρους τομέων επί του Περιφερειακού Χωροτα

Στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στην Περιφέρειά μας, καταθέτουμε την κοινή θέση μας για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της δυναμικής του αναπτυξιακού διπόλου Καβάλας-Δράμας προς όφελος τόσο των δύο πόλων – Νομών όσο και ευρύτερα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.