ΔΠΘ

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΔΙΠΑΕ, για την εισβολή των ΜΑΤ στη νομική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Έφοδο στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή πραγματοποίησε η αστυνομία το απόγευμα, της Δευτέρα (05/02), διότι οι φοιτητές είχαν λάβει την απόφαση να καταλάβουν τη Σχολή τους αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Για τις αλλαγές στον «ακαδημαϊκό χάρτη» και την συγχωνεύσεις τμημάτων του ΔΠΘ στην Κομοτηνή και την απορρόφηση τμημάτων του ΔΙΠΑΕ από το ΔΠΘ εξέφρασε ανησυχίες κλιμάκιο του ΚΚΕ την την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023.

Η συνέλευση του Τμήματος Πληροφορικής διαφωνεί κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος ενός μέλους ΔΕΠ με την ενδεχόμενη απορρόφηση των Τμημάτων των κόμβων Καβάλας και Δράμας του ΔΙΠΑΕ.

O υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε ότι το ΔΠΘ θα ενσωματώσει όλα τα τμήματα που είναι εγκατεστημένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γεγονός που θα το καταστήσει το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας καθώς θα αποτελείται από 30 τμήματα και θα έχει περίπου 29.000 φοιτητές.

“Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στα Πανεπιστήμια, δεν είναι οι ανάγκες των φοιτητών και των εργαζομένων σε αυτά. Γι΄ αυτό, είτε ενταχθούν στο ΔΠΘ, είτε παραμείνουν στο ΔΙΠΑΕ τα συγκεκριμένα τμήματα, η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών θα παραμείνουν”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ ΑΜΘ, για την πιθανή απορρόφηση τμημάτων του ΔΙΠΑΕ από το ΔΠΘ.

“Είναι αδιανόητο να προωθείται η ανάπτυξη του ΔΠΘ μέσω ενεργειών που πλήττουν την ανάπτυξη του Τμήματος μας και του ΔΙΠΑΕ”, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας τους, τα μέλη του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ.

“Εμείς στηρίζουμε το ΔΙΠΑΕ και τα Τμήματά του στην Καβάλα, πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστούν οι αρρυθμίες στη λειτουργία του και ότι η Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας θα βρει το δρόμο της και τη θέση που της ανήκει. Αλήθεια, ποια είναι η άποψη των βουλευτών του νομού για το ζήτημα αυτό; Υιοθετούν το σενάριο της ένταξης στο ΔΠΘ; Γιατί κρύβονται τόσο καιρό;, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, για τα σενάρια ένταξης των τμημάτων του ΔΙΠΑΕ σε Καβάλα και Δράμα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το ΔΠΘ ως το πρώτο πολυεδρικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας πρέπει να είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην ΠΑΜΘ, ενσωματώνοντας τα Τμήματα του ΔΙΠΑΕ, με έδρα τις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας.

Σύμβαση ενός ειδικού προγράμματος που εκπόνησαν από κοινού η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υπεγράφη για την στήριξη του Πρωτογενούς τομέα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Συνολικά 27 ερευνητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχουν συμπεριληφθεί σε δύο λίστες κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου που δημιουργήθηκαν

Αίτημα προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, κατέθεσε η Παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, για εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος, αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τις αποφάσεις που δρομολογούνται για τα δύο Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που λειτουργούν στην Περιφέρεια.

Δύο χρόνια μετά την ίδρυση του, κινδυνεύει να κλείσει το τμήμα Φυσικής της Καβάλας, ενώ και η Δράμα κοντεύει να μείνει χωρίς σχολές εξαιτίας ελλείψεων σε εισακτέους και καθηγητές.

Ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο κατάρτισης με αντικείμενο την «Αξιοποίηση Δεδομένων Δορυφορικών

Τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 αποφάσισε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ο Γιώργος Φιλιππίδης εκλέχτηκε επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με γνωστικό αντικείμενο « Κλινική Κοινωνική Εργασία». 

 

Η Κομοτηνή, μία από τις πιο… ζωντανές φοιτητουπόλεις της χώρας δεν θυμίζει σε τίποτα τις προ-κορωνοϊού εποχές.

Ως μη γενόμενη θεωρείται πλέον η επαναφορά Καραμπίνη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μετά τη δικαίωσή του από το ΣτΕ.

Επανήλθε στα καθήκοντά του ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μετά την αποδοχή της αίτησής του στο Ανώτατο Δικαιοδοτικό Δικαστήριο για ακυρότητα της απόφασης του υπουργού Παιδείας, μ

Την πρώτη «έξυπνη πανεπιστημιούπολη» με χρήση της τεχνολογίας Narrow-Band Internet of Things (NB-IoT) υλοποιεί η

Με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στο προηγούμενο (12/01/2018) Δ.

Στην έδρα του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Καβάλα μετέβη ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος όπου είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιδρύματος κ.

Η κυβερνητική εξαγγελία για ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής αλλά και οι φήμες για ενσωμάτωση του ΤΕΙ Καβάλας (ΑΜΘ) σε ΑΕΙ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις αρχικά του Δημοκρίτειου

Μια παλιότερη πρόταση που προερχόταν από το ΤΕΙ Καβάλας φαίνεται ότι αναθερμαίνεται τώρα, με τη διαφορά ότι το ΤΕΙ έχει πλέον τη σύμφωνη γνώμη και τη συνεργασία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκη

Ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης νεοφυών επιχειρηματιών από το Επιμελητήριο Δράμας για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό που έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Έργου “Smart Specialization”