Δικαστικό Μέγαρο

Ολοκληρώθηκε η περίφραξη του δικαστικού μεγάρου Καβάλας που τοποθετήθηκε για να προστατευτούν οι περαστικοί από τα μάρμαρα που αποκολλούνται κατά καιρούς από την πρόσοψη του κτιρίου.

Μάρμαρο αποκολλήθηκε από την πρόσοψη του δικαστικού μεγάρου κι έπεσε στο πεζοδρόμιο από ύψος δέκα μέτρων την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου ανήμερα των Θεοφανείων. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός. 

Εντολή εκκένωσης του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας δόθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής 17/9 μετά από τηλεφώνημα για βόμβα μέσα στο κτήριο.

 

Νέο καθεστώς εισόδου στο δικαστικό Μέγαρο Καβάλας από την Πέμπτη 16/9/2021. Η είσοδος θα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή ράπιντ τεστ 48 ωρών ή μοριακό τεστ 72 ωρών. 

Δίωρες διακοπές στη λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου από τις 9:00 από τις 11:00 από σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων του Νομού Καβάλας. 

Έκλεισε ο χώρος στάθμευσης δίπλα στο δικαστικό μέγαρο της Καβάλας καθώς το ακίνητο που υπάρχει στο σημείο θα φιλοξενήσει σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας. Να σημειωθεί ότι τον συγκεκριμένο χώρο χρησιμοποιούσαν για να σταθμεύουν εργαζόμενοι και επισκέπτες στο Δικαστικό Μέγαρο. 

Νέος κύκλος καταθέσεων ξεκινά για τους τρεις δράστες της ληστείας στην εταιρία security στον Αμυγδαλεώνα αφού οι ποινικές διώξεις που αρχικά ασκήθηκαν για κακουργηματική υπεξαίρεση δεν μπορούν να αποδοθούν αφού μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί μήνυση από την εταιρία από την οποία κλάπηκαν τα χρήματα.

ύμφωνα με τη δικογραφία το ποσό που φέρεται να εισέπραξε από τα ανυποψίαστα θύματά του αγγίζει της 120.000 ευρώ. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι αυτά τα χρήματα θα τα επέστρεφε ενώ σημειώνεται ότι δικηγόρο είχε ορίσει το δικαστήριο

Αναβολή για τον Μάρτιο του 2020 πήρε η δίκη του επιδειξία από την Καβάλα ο οποίος θα δικαζόταν σήμερα Δευτέρα στο Δικαστικό Μέγαρο. Ο εν λόγω Καβαλιώτης κατηγορείται για τέσσερις υποθέσεις επίδειξης των γεννητικών του οργάνων ακόμα και σε ανήλικα κορίτσια. 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 08:30 στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου θα τελεστεί Αγιασμός για την έναρξη του Δικαστικού έτους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν αναβολή επικαλούμενοι τόσο την υγεία του Θέμη Καλπακίδη ο οποίος από χθες είναι στο νοσοκομείο όσο και για να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες αποδείξεις για την υπεράσπιση τους.

Άγνωστος τηλεφώνησε στις 9 παρά το πρωί της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου στο ραδιόφωνο της Πρωινής προκειμένου να ειδοποιήσει πως στα δικαστήρια της Καβάλας στη 1:30 το μεσημέρι θα σκάσει βόμβα. Προσοχή δεν είναι πλάκα είπε χαρακτηριστικά. Εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη η πρωινή εκπομπή του Νίκου Γενικόπουλου. 

Αιχμές για τα «πολιτικά τζάκια» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ άφησε στη Βουλή ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Εμμανουηλίδης, μιλώντας στην ολομέλεια.