διαδικτυακή απάτη

Μία νέα μορφή απάτης έκανε την εμφάνισή της τον τελευταίο καιρό, με τα θύματά της να αλιεύονται από την αγορά μεταχειρισμένου μέσω διαδικτύου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 7-6-2022, εξαπάτησαν ημεδαπή στην Καβάλα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 31-3-2021, εξαπάτησαν ημεδαπό στη Θάσο. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 4-1-2022, εξαπάτησαν ημεδαπό σε οικισμό της Καβάλας. 

Άγνωστο δράστη που εξαπάτησε έναν άνδρα από την Καβάλα αναζητά η αστυνομία. Ο δράστης εντόπισε αγγελία στο διαδίκτυο στην οποία ο παθών πουλούσε μία βενζινοκίνητη παιδική μηχανή. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την Τρίτη (29/11), εξαπάτησαν μία γυνα

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας σε βάρος αλλοδαπού. Αναλυτικότερα, ο παθών εντόπισε αγγελία σε ιστοσελίδα την οποία είχε αναρτήσει άγνωστος δράστης, σχετικά με πώληση εκσκαφέα και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δράστη που διέπραξε απάτη σε βάρος ενός άνδρα στην Καβάλα και κατάφερε να του αποσπάσει

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 31-10-2021, εξαπάτησε ημεδαπό στη Θάσο. 

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα περιπτώσεις αλίευσης των στοιχείων εισόδου σε λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (user name & password), με πρόσχημα την ολοκλήρωση της επίσημης πιστοποίησης των λογαριασμών τους (verify account – bluetick). 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 18-6-2021 εξαπάτησε ημεδαπό στο νομό Καβάλας. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι από τις 28 Μαρτίου έως τις 23 Απριλίου, εξαπάτησαν αλλοδαπή, καταφέρνοντας να της αποσπάσουν πάνω από 17.000 ευρώ. 

Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνες η υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου.Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Θύμα απατεώνων έπεσε μια γυναίκα από την Καβάλα, η οποία πίστεψε σε ψεύτικο SMS που της έστειλαν με το πρόσχημα ότι προερχόταν από την τράπεζα στην οποία διατηρεί λογαριασμό.

 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος ημεδαπού.  

 

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για απάτη, που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 2019 σε βάρος ημεδαπής. 

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται πολλά περιστατικά της διεθνώς γνωστής απάτης μέσω σεξουαλικής εκβίασης “sextortion scam”, που εκδηλώνεται με μαζική αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διάφορους αποδέκτες, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, με σκοπό την εξαπάτησή τους

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε τον Ιούλιο του 2019 σε βάρος ημεδαπού. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. 

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ημεδαπής, πράξη που διαπράχθηκε τον μήνα Ιούνιο του 2020 σε βάρος ημεδαπού

Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης κατάφερε να πείσει τον παθόντα να καταθέσει σε τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 456 ευρώ για την αγορά του κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής για απάτη, που διαπράχθηκε την 30-3-2020 σε βάρος ημεδαπού

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου σε βάρος δύο ημεδαπών, που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2019. 

Ζητούν από τους ανυποψίαστους πολίτες να εγκαταστήσουν στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης, αποκτώντας έτσι έλεγχο στον υπολογιστή τους και στο σύνολο των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν...

 

    Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 24χρονου ημεδαπού. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 49 και 35 ετών, για απάτη. 

    Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 48χρονου ημεδαπού.  

    Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 26χρονης ημεδαπής.

    Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 41χρονου ημεδαπού.  

    Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 40χρονης ημεδαπής. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 52χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία σε για απάτη. 

    Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 31χρονου ημεδαπού. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 45χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. 

    Σελίδες