Άρειος Πάγος

Συνολικά 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που είχαν αρχικά δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το πράσινο φως από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Σε 82 ανέρχονται οι υποψήφιοι βουλευτές στην εκλογική περιφέρεια Καβάλας σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου. Από αυτούς ο ένας είναι πολιτικός αρχηγός...

Αύριο αναμένεται η απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου για τα κόμματα, που θα πάρουν το «πράσινο φως» για να συμμετάσχουν τελικά στις εκλογές 2023.

Δεν «πέρασε» το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου - Πρόδρομου Εμφιετζόγλου από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, λόγω συμβόλου και ονόματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Να αναζητήσει τους υπαίτιους "όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, από όπου και αν προέρχονται, ό,τι κι αν εκπροσωπούν" καλεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Απορρίφθηκε σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θράκης που είχε ασκήσει ο Καβαλιώτης Επιχειρηματίας που στις 12 Δεκεμβρίου 2018 είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 4 φορές ισόβια.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο πολυισοβίτης Καβαλιώτης επιχειρηματίας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για το τριπλό φονικό στην Θάσ

Πρωταθλητισμό στη διαφθορά κάνει η Καβάλα σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και του Αρείου Πάγου. 

 

«Η Νέα Δημοκρατία για άλλη μια φορά προσβάλλει τους θεσμούς και επιχειρεί τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απατώντας στη ΝΔ που ζητά να μην γίνουν αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου.