αποζημιώσεις

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημέρωσε πως τη Δευτέρα 26η Φεβρουαρίου, θα καταβληθούν 70 εκ. € από τον ΕΛ.Γ.Α. στους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου υπέστησαν ζημίες κατά το έτος 2023.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, στη σημερινή του συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου, αποφάσισε την έναρξη της πληρωμής αποζημιώσεων στους παραγωγούς για ζημίες του έτους 2023, από την 20η Φεβρουαρίου. 

Ανοιχτή επιστολή στέλνουν στη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής ΥΠΑΑΤ, τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χ. Μέτιο, αλλά και τους βουλευτές ΑΜΘ, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ΑΜΘ.

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, με ανακοίνωση του ενημέρωσε πως την Πέμπτη (23/11), μετά τις 12:00  το μεσημέρι, θα καταβληθούν αποζημιώσεις ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ, σε λογαριασμούς παραγωγών από τον ΕΛΓΑ.

Ανοιχτή επιστολή στέλνει η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου για το πρόβλημα της ακαρπίας στο νησί.

Την είδηση ότι σταδιακά θα καταστεί υποχρεωτική η ασφάλιση των σπιτιών και των επιχειρήσεων απέναντι στις φυσικές καταστροφές, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στο πρώτο ερώτημα του Νίκου Οικονόμου.

Δύο υπουργικές αποφάσεις υπογράφηκαν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2023 για τους πυρόπληκτους του Δήμου Νέστου.

Την έναρξη διαδικασίας αποτίμησης και καταγραφής των Ζημιών για την αποζημίωση των πληγέντων από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές, ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

Την Παρασκευή (12/05) άρχισε η καταβολή του de minimis (ενισχύσεις ήσσονος σημασίας) έτους 2021 στα επιτραπέζια σταφύλια στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης με ανακοίνωση του ενημερώνει πως την Παρασκευή (12/05) άρχισε η καταβολή του de minimis έτους 2021 στα επιτραπέζια σταφύλια Π.Ε. Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 30 Μαρτίου 2022 δημοσιεύτηκε ΦΕΚ για αποζημιώσεις ύψους 2.754.126 ευρώ στους μυδοκαλλιεργητές. Ωστόσο, δημιουργήθηκε ζήτημα με τη πρόσβαση των ενδιαφερομένων στη σχετική πλατφόρμα του ΟΣΠΑ.

Ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης σε ανακοίνωση του αναφέρει πως στους 245 ζημιωθέντες των χαλαζοπτώσεων του περασμένου καλοκαιριού, ο ΕΛΓΑ θα δώσει αποζημιώσεις συνολικού ποσού περίπου 1.200.000€ την Τετάρτη (12/04).

Με ανάρτηση του στα social media ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως ανοίγει ο δρόμος για την άρση της παρακράτησης 20% στις αποζημιώσεις αγροτικών καλλιεργειών στην Π.Ε. Καβάλας από τον ΕΛΓΑ, λόγω της μεγάλης χαλαζόπτωσης του Ιουνίου 2022.

Πιστώθηκαν την Πέμπτη 23

Μετά από επίσκεψη του στα γραφεία του ΕΛΓΑ, ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης ενημερώνει για τις εξελίξεις με τις αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί ακόμη σε παραγωγούς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, αναφέροντας πως θα δοθούν αποζημιώσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Με ανάρτηση του ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενημέρωσε για την άμεση πίστωση του ποσού, σε παραγωγούς.

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελος Σημανδράκος τόνισε σε συνάντηση του με τον βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη, πως από το Γενάρη του 2023, θα καταβληθούν αποζημιώσεις σε αγρότες για καταστροφές στις καλλιέργειες τους από παλαιότερα χρόνια.

Ο Βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης εξέδωσε ανακοίνωση που ενημερώνει για την προκαταβολή της αποζημίωσης για τους πληγέντες αμπελοκαλλιεργητές της χαλαζόπτωσης της 25ης Ιουνίου.

Η ευεργετική τροπολογία θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ανοίγοντας το δρόμο για την καταβολή της προκαταβολής στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέσω της υπηρεσιακής δομής του ΕΛΓΑ.

Αντιπροσωπεία της Τομεακής Οργάνωσης Καβάλας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον γραμματέα της Τ.Ε. Κώστα Κουκούλα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο ΑΜΘ με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θεόδωρο Συμεωνίδη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Παγγαίου Διαμαντόπουλο Μιχάλη, συναντήθηκε με την διεύθυνση του γραφείου Καβάλας του ΕΛΓΑ και εργαζόμενους του οργανισμού. 

Ψηφίστηκε στη Βουλή η σχετική τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται με οριστικό τρόπο το ζήτημα της καταβολής των αποζημιώσεων για ζημιές στο προανθικό στάδιο για τους παραγωγούς που επλήγησαν από τον ισχυρό παγετό της άνοιξης του 2021.

Διαμαρτυρία έξω από το κοινοτικό κατάστημα της Γαληψού έχουν προγραμματίσει για το πρωί της Παρασκευής 1 Ιουλίου οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου.

Την Τρίτη (9/6) πιστώνονται στους λογαριασμούς των αμπελλοκαλλιεργητών της Καβάλας οι αποζημιώσεις ποικιλίας crimson από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τη ζημιά που υπέστησαν εξαιτίας του κορωνοιού, σύμφωνα με τον βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδη.

Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης κάνει γνωστό στους παραγωγούς σόγιας και φασολιών ότι ελήφθη η απόφαση για καταβολή αποζημίωσης ΠΣΕΑ 2019 για τη Σόγια και τα Φασόλια Χρυσούπολης. 

Ο Βουλευτής νομύ Καβάλας τη Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης κάνει γνωστό ότι την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της συνέχισης της διαδικασίας πληρωμής προκατ

Ο Βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης κάνει γνωστό στους δικαιούχους ότι πιστώθηκαν σήμερα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ συνολικά 19 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς των πα

Επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο Βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι από 16 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου θα είναι ενεργή η πρόσκληση γ

Σελίδες