Ανοιχτή Πόλη

«Συμφωνούμε και συντασσόμαστε με την απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη του Κωστή Σιμιτσή στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, Ανοιχτή Πόλη. 

Την τελευταία της πνοή άφησε το βράδυ της Κυριακής 15 Απριλίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καβάλας όπου νοσηλευόταν μετά τα εγκαύματα που είχε υποστεί από τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι της το πρωί του περασμένου Σαββάτου 14 Απριλίου η Κρυσταλλία Βλαχοπούλου. 

Με δημόσια επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Μουριάδης της παράταξης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας «Ανοιχτή Πόλη», αναφέρεται στα όσα λέχθηκαν από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου σχετικά με τα σχεδιαζόμενα έργα. Όπως αναφέρει «Η δικαιολογία ότι δεν κάνουμε τώρα μελέτες, σεβόμενοι τάχα το χρήμα του δημοτικού ταμείου, είναι επιζήμια και αποκαλύπτει το χωρίς όραμα μέλλον του Δήμου».

 «Έξοδα ενημέρωσης ή δημοσίων σχέσεων; Πλήθος ερωτηματικών προκάλεσε η αποκάλυψη από την ίδια τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας ότι μια διαφημιστική καμπάνια που εξελίσσεται την περίοδο αυτή αποφασίστηκε χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες»

Στην ανακοίνωση της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» σχετικά με τη συναυλία που διοργανώνεται στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, απαντά η διοίκηση του Δήμου Καβάλας: Μαθήματα επαναστατικής γυμναστικής από τον κ. Σιμιτσή

"Υποκύπτοντας στην πίεση της αμείλικτης πραγματικότητας αλλά και στις παραινέσεις της δημοτικής αντιπολίτευσης η κ. Τσανάκα μετακινήθηκε από τη θερινή ραστώνη και αποφάσισε: "θα γίνει συναυλία στο στρατόπεδο". Πρόκειται για μεγάλο λάθος"

Κριτική στην δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ασκεί η παράταξη του Κωστή Σιμιτσή στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την πιθανή αλλαγή ονόματος δρόμων, την αλλαγή ορίων ή και μετακίνηση της ιχθυαγοράς, τον κανονισμό των πεζοδρομίων και την ανάθεση του Φεστιβάλ Παπαϊωάννου σε διευθυντή εκτός Δημοτικού Ωδείου…