αγωγός TAP

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μιλώντας στον KavalaNews 102,8 χαρακτήρισε την απόφαση κατάπτυστη καθώς όπως επισημαίνει, υπό τον μανδύα της μίσθωσης παραχωρεί για 25 χρόνια στον ΤΑΠ 12 στρέμματα έναντι 80 ευρώ το στρέμμα τον χρόνο

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ολοκλήρωσε, σε συνεργασία με το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής», τη δωρεά και εγκατάσταση νέου συστήματος ψύξης/θέρμανσης στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο λιμάνι της Καβάλας. 

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) υλοποίησε ακόμη μία πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επενδύσεων που υλοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για την προμήθεια και παράδοση τριών ειδικών οχημάτων σε συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην υποστήριξη και φροντίδα Ατόμων με Αναπηρία. 

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας οι κατηγορούμενοι, Θέμης Καλαπακίδης (πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Καβάλας) και Λευτέρης Κωταϊδης (πρ. δήμαρχος Φιλίππων) για τα περιστατικά που σημειώθηκαν στο σημείο Καρυδιές, τον Αύγουστο του 2018, στο πλαίσιο των διεκδικήσεων για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ.

 

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής και 17 συνολικά έτη μετά την πρώτη εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου TAP είναι σχεδόν έτοιμος για την εμπορική του λειτουργία.

 

Τελικά, μπορεί ο ΤΑΠ να μην άλλαξε τη διέλευση του αγωγού του από γη υψηλής παραγωγικότητας (ΤΕΝΑΓΗ), θα τη φάει όμως την ΤΑΠ(Α) του από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και από το σύνολο των Δον Κιχώτηδων που τον «πέρασαν» για ….ανεμόμυλο.

Σε επιστολή που έστειλε στην Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΤΑΡ LucaSchieppatiκαι η Διευθύντρια για την Ελλάδα Κατερίνα Παπαλεξανδρή, διατυπώνουν τη δέσμευση τουTransAdriaticPipelineAG, να υπογραφεί Συμφωνία Χορηγίας, απ’ ευθείας στον Δήμο Καβάλας, του ποσού των 4.500.000 ευρώ, για την συγχρηματοδότηση των έργων ύδρευσης Καβάλας. 

Οι πιο πρόσφατες δωρεές αφορούν σε 17 συνολικά απορριμματοφόρα, τα οποία παραδόθηκαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2018 στους Δήμους Αλεξανδρούπολης (1), Κομοτηνής (1) και Νέστου (1) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης· Σερρών (1), Λαγκαδά (4), Ωραιοκάστρου (1), Πέλλας (1) και Σκύδρας (1) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας· και Εορδαίας (3), Αμυνταίου (1), Καστοριάς (2) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. 

Την κοινοπραξία που κατασκευάζει τον αγωγό φυσικού αερίουTAPκαταγγέλλει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης για την καθίζηση που υπέστη το οδόστρωμα στο Χαλκερό μετά από την έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών. 

Τάφος που χρονολογείται στην Ελληνιστική – Ρωμαϊκή εποχή 2ος-3ος αιώνας π.Χ. έφεραν στο φως οι αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται στις Καρυδιές στο δημοτικό διαμέρισμα των Φιλίππων στο σημείο όπου έχει ξεκινήσει να εκτελείται το έργο του ΤΑΡ. 

Με αφορμή την απάντηση του υπουργού κ.Σταθάκη, σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, σε σχέση με τον ΤΑΠ καθώς και τα έργα ύδρευσης και άρδευσης στην δημοτική ενότητα Φιλίππων, ο Δήμος Καβάλας επισημαίνει τα εξής:

Την απόφασή της να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπόθεση της όδευσης του TAPαπό τα Τενάγη ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η Συντονιστική Επιτροπή κατά του αγωγού TAP στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων. 

Απάντηση στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή για τις «συλλήψεις και την παραπομπή σε δίκη μελών του Αγροτικού Συλλόγου και Δημοτικών Συμβούλων που αντιδρούν στη διέλευση του ΤΑΠ από τα Τενάγη Φιλίππων» έδωσε η Κυβέρνηση δια του Υπουργού Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος.

O κ. Παπαδόπουλος σε ραδιοφωνική εκπομπή σήμερα 29/8/2018, αναφερόμενος στο θέμα του ΤΑΠ, επανήλθε με συκοφαντίες, ψεύδη και ανακρίβειες. Μεταξύ άλλων μίλησε για «διαπλοκή και συναλλαγή  πίσω από κλειστές πόρτες», αναφέροντας περαιτέρω «πως έμεινε η Δήμαρχος μόνη της με τον ΤΑΠ μισή ώρα με κλειστές πόρτες»...

Τη διακοπή των εργασιών κατασκευής του αγωγού αερίου TAP είχε ως αποτέλεσμα η συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής των Φιλίππων, τουλάχιστον σύμφωνα με την κατασκευάστρια κοινοπραξία. 

 

Κάλεσμα στον αγώνα διαμαρτυρίας για να αλλάξει η όδευση του αγωγού TAP από τα Τενάγη των Φιλίππων απευθύνει η συντονιστική επιτροπή για αύριο Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 8:00 στη θέση Καρυδιές. 

Με απορία στην αρχή για τη μη συμμετοχή μας και με μεγάλη έκπληξη στη συνέχεια, πληροφορηθήκαμε την αιτία του επιλεκτικού αποκλεισμού μας από την πρόσφατη συνάντηση των υπευθύνων του ΤΑΡ με τη δημο

Καμία αλλαγή στην όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ τόνισε εκ νέου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» Άρρης Βέρος κατά την αποχώρηση του από την σύσκεψη των φορέων με στελέχη του ΤΑΡ.

Σε "ναυάγιο" φαίνεται ότι οδηγείται η σύσκεψη που πραγματοποιείται από το πρωί της Πέμπτης 26 Ιουλίου 2018 στο Δημαρχείο Καβάλας. Σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις του επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», ο Βαγγέλης Παππάς σημείωσε ότι ο ΤΑΡ εμμένει στην θέση του για όδευση από τα Τενάγη των Φιλίππων διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για θέμα κόστους.

 

Ευρεία σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων άρχισε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης

Αναβλήθηκε για τις 13 Δεκεμβρίου 2018 η δίκη των 8 Καβαλιωτών που είχαν συλληφθεί στα τέλη Ιουνίου για παρεμπόδιση έργου σε μια αγροτική περιοχή στην οποία όμως δεν υπήρχε καν εργοτάξιο του TAP. 

Τη στήριξή τους προς τους αιρετούς και μη οι οποίοι αύριο περνούν και πάλι την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας για να δικαστούν με αφορμή της συλλήψεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία της παρεμπόδισης έργου του αγωγού TAP

Ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Ν. Καβάλας εφιστά την προσοχή στα μέλη του, κυρίως σε αυτούς που συμπίπτει η έδρα της εκμετάλλευσής τους και ο βοσκότοπος που χρησιμοποιούν για τη βόσκηση των ποιμνίων τους, με τις περιοχές που οδεύει ο αγωγός TAP

Στάση εργασίας των εργαζομένων στον Δήμο Καβάλας από τις 11:00 μέχρι την λήξη του ωραρίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κώστας Γερακίνης. Ο λόγος η συμπαράσταση όλων των κλάδων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στους κατηγορούμενους που συνελήφθησαν προ εβδομάδων για παρεμπόδιση εργασιών του ΤΑΡ. 

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας είναι ο "Υπάτιος" Αντόνιο Λουτσέρι και ο Θέμης Καλπακίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την χθεσινή αναβολή της δίκης τους για τις 12 Ιουλίου, δέχθηκαν αφόρητες πιέσεις από τους δικούς τους ανθρώπους να σταματήσουν την απεργία πείνας καθώς υπάρχουν φόβοι για την υγεία τους. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν αναβολή επικαλούμενοι τόσο την υγεία του Θέμη Καλπακίδη ο οποίος από χθες είναι στο νοσοκομείο όσο και για να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες αποδείξεις για την υπεράσπιση τους.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 8 συλληφθέντες με την κατηγορία της παρεμπόδισης έργων και άσκησης βίας στην υπόθεση της όδευσης του αγωγού TAP από τα Τενάγη των Φιλίππων. Ορίστηκε δικάσιμος για αύριο στις 12:00 το μεσημέρι. 

Λιπόθυμος έπεσε στο πάτωμα του μονομελούς δικαστηρίου Καβάλας ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Ιουνίου 

Η  Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την αντίθεσή της στη σύλληψη των συμπολιτών μας που αντιδρούν στην όδευση του αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή των Φιλίππων.

Σελίδες