Άγιος Νικόλαος

To Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού και κοινωνικού του έργου, θα λάβει μέρος στην τέλεση του Ακαθίστου Ύμνου στην Καβάλα.

Την Πέμπτη (04/04), έγιναν εκρήξεις σε υπόγεια καλώδια ρεύματος, στη περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Καβάλα.

Η Θεοδώρα Γεωργακούδη που διατηρεί κατάστημα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Καβάλα, έκανε γνωστό πως στις 21 Φεβρουαρίου, κόπηκε στην περιοχή, μία κερασιά.

Στην απαλλαγή από τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων προχωρά για τους καταστηματάρχες του Αγίου Νικολάου και της πλατείας Καπνεργάτη, για όσο διάστημα πραγματοποιούνται εργασίες ανάπλασης και στις δύο περιοχές, ο Δήμος Καβάλας.

Nα απαλλαγούν από τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων οι καταστηματάρχες του Αγίου Νικολάου και της πλατείας Καπνεργάτη, για όσο διάστημα πραγματοποιούνται εργασίες ανάπλασης και στις δύο περιοχές, αποφάσισε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, με τους επαγγελματίες να ενημερώνονται για αυτή την εξέλιξη την Παρασκευή (16/02).

Το Επιμελητήριο Καβάλας και ο Εμπορικός Σύλλογος, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, αποφάσισαν πριν λίγες ημέρες, να αναλάβουν την πρόσληψη ενός αρχαιολόγου και δύο εργατών για το μεσοδιάστημα που δεν μπορεί να τους προσλάβει η Αρχαιολογική Υπηρεσία, έτσι ώστε τα έργα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, να συνεχιστούν χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, είχαν τη Δευτέρα (12/02), συνάντηση με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, Σταυρούλα Δαδάκη, για να συζητήσουν για τα έργα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρο Εμπορίου.

Ανακοίνωση Ιεράς αγρυπνίας για την εορτή του Αγίου προστάτου των καρκινοπαθών εξέδωσε ο Ναός Αγίου Νικοάλου Καβάλας.

Πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και λογαριασμούς νερού για 2 χρόνια σε όλους τους επαγγελματίες της περιοχής του Αγίου Νικολάου προτείνει η δημοτική παράταξη «Ο Τόπος Της Ζωής Μας».

Η ενορία του Αγίου Νικολάου Καβάλας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου προσκυνηματική εκδρομή στο σκήνωμα του Αγίου Παϊσίου και σε ναούς της Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την δημιουργία ανοιχτού κέντρου εμπορίου στην περιοχή του Αγίου Νικόλα στο κέντρο της Καβάλας.

Ο Δήμος Καβάλας ενημέρωσε για τις εξελίξεις με τις εργασίες στην περιοχή του Αγίου Νικ

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής του αγίου Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων, του θαυματουργού, και της πανηγύρεως του ομώνυμου ιερού ναού Καβάλας, ανακοίνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Καβάλας:

Ανακοινώνεται το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών της εορτής του αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου

Εορτασμοί της ιεράς εικόνας της «Παναγίας Καβαλιωτίσσης», θα γίνουν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Καβάλα, το διήμερο 22 και 23 Αυγούστου.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των επαγγελματιών στην περιοχή του Αγίου Νικολάου όπου έχουν αρχίσει οι εργασίες για την κατασκευή ανοιχτού open mall ο Δήμος Καβάλας έχει αρχίσει να εξετάζει την πιθανότητα να αναβάλλει τα έργα για τον Οκτώβριο.

Αυτό φαίνεται πως έκανε και επαγγελματίας στην οδό Κουντουριώτου με τα έργα που γίνονται εδώ και ημέρες μπροστά από το κατάστημά του μέσα στην τουριστική περίοδο. 

Την Τετάρτη (24/05) έγινε η υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου "Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημοσίου χώρου για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου". Στόχος της παρέμβασης είναι η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και η ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας της περιοχής.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, στον εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου

Στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου συμμετείχε ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022.

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής του αγίου Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων, του θαυματουργού, και της πανηγύρεως του ομώνυμου ιερού ναού Καβάλας, έχει ως εξής:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παρέστη την Δευτέρα 6/12 στον εορτασμό του Προστάτου του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου, που τελέσ

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της εορτής του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων, του Θαυματουργού, και της Πανηγύρεως του ομώνυμου Ιερού

Αντιμέτωποι με ένα ασυνήθιστο θέαμα ήρθαν την Τετάρτη (24/11), οι επαγγελματίες στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. 

 

Η πάλαι ποτέ «Μέκκα του καπνού» και μια από τις ωραιότερες πόλεις-λιμάνια της χώρας, η

Οι παρεμβάσεις που προτείνονται στο πρόγραμμα ανάπλασης της συνοικίας του Αγίου Νικολάου που υλοποιούν ο Δήμος και το Επιμελητήριο Καβάλας μέσω το

Σύμφωνα με την απόφαση οι προτεινόμενες, σχετικά μικρής κλίμακας, επεμβάσεις, θα συμβάλουν αφενός στη συντήρηση του ιδιαίτερα σημαντικού μνημείου με αρχική κατασκευή που ανάγεται στον 16ο αιώνα και αφετέρου στην καλύτερη ανάδειξη χαρακτηριστικών στοιχείων των επιμέρους φάσεών του

Στον ιστότοπο του Επιμελητηρίου Καβάλας είναι αναρτημένη εδώ και μερικές ημέρες η μελέτη για τη κατασκευή ανοικτού εμπορικού κέντρου, open mall, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. 

Με τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας και με αρκετούς πιστούς μέσα κι έξω από την εκκλησία πραγματοποιήθηκε η λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από τον μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο.

Σελίδες