Το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου», με κεντρική θεματολογία την τοπική ιστορία, κατέκτησε το σχολείο μας.

 

Η βράβευση αυτή ήρθε ως επιστέγασμα της αγαστής συνεργασίας του τρίπτυχου, εκπαιδευτικοί – μαθητές – γονείς. Συγκεκριμένα δόθηκε η δυνατότητα στην ερευνητική ομάδα του σχολείου να διερευνήσει τόσο την προσωπική όσο και την οικογενειακή της ιστορία, ενώ παράλληλα να γνωρίσει τις ρίζες της, καθώς και τις εκφάνσεις της τοπικής ιστορίας, όπως τα έθιμα και τις παραδόσεις. 

 

Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν οι εκπαιδευτικοί Αντώνιος Βαγενάς και Δημήτριος Δημοσθενίδης, οι οποίοι υπήρξαν σημαντικοί αρωγοί στην ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής,  εργάστηκαν εκτός του εργασιακού ωραρίου και κινητοποίησαν μαθητές και γονείς να αναζητήσουν πρωτίστως τις ρίζες τους, ενώ δευτερευόντως να εμπλακούν στην εκπαίδευση και την παιδεία των παιδιών τους.

 

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 10/05/2019 στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Ορίζοντες» και έχει εγκριθεί από το Υ.Π.Ε.Θ. σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. Φ.15./10578/Δ2/23-01-2019 έγγραφό του.

 

Ο Διευθυντής του σχολείου

Μπάης Κυριάκος

 
 
(δελτίο Τύπου)