«Ημέρα πένθους και μνήμης είναι η 19η Μαΐου και οφείλουμε όλοι μας να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη των προγόνων μας. Ο ξεριζωμός και οι σφαγές των Ποντίων, όπως και γενικότερα οι διωγμοί των Ελλήνων στις αρχές του περασμένου αιώνα, είναι οι μνήμες που καθορίζουν αυτό που είμαστε σήμερα

 

Οφείλουμε όλοι να μην ξεχάσουμε, να τιμάμε τη μνήμη των προγόνων μας, όχι γιατί θέλουμε να θρέψουμε το μίσος ή γιατί ζητάμε εκδίκηση, αλλά γιατί κανείς και ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψει ή να ανεχθεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

 

Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου είναι ακόμη μια αφορμή για να μείνουμε ενωμένοι αλλά να έχουμε και συνείδηση».

 

Τα παραπάνω δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς με αφορμή την αυριανή ημέρα μνήμης, στο περιθώριο της εθελοντικής δράσης που ανέλαβε ο συνδυασμός Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση (ΚΑΠ) το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου. 

 

«Στην ΚΑΠ, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης, επιλέξαμε το Δασάκι των Πεντακοσίων για να πραγματοποιήσουμε μια εθελοντική δράση καθαρισμού. Τα Πεντακόσια είναι μία από τις προσφυγικές συνοικίες της Καβάλας, που με τα κτίριά της αλλά και με το δασάκι της, κρατούν άσβεστη τη μνήμη της προσφυγιάς, η οποία καθόρισε και την κουλτούρα της Καβάλας τού σήμερα. 

 

Στο πρόγραμμά μας που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.kapdimoukavalas.gr περιγράφουμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναπλάσεων στις γειτονιές της πόλης, αξιοποιώντας και μεγαλώνοντας τους χώρους πρασίνου. Τα Πεντακόσια και συγκεκριμένα το Δασάκι, είναι ένα από τα δείγματα εγκατάλειψης των συνοικιών, στις οποίες πρέπει να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής. Για εμάς στην ΚΑΠ, η βελτίωση της πόλης αρχίζει από τις γειτονιές» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.