Το φροντιστήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ορόσημο σας προσκαλεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στις 11:00 στον Κινηματογράφο Απόλλων στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα:

«Νίκησε το "τέρας" του άγχους στις εξετάσεις»

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Στο φροντιστήριο Β’/θμιας εκπαίδευσης «Ορόσημο» αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των μαθητών μας θεωρούμε υποχρέωσή μας την παροχή μιας σύγχρονης και άρτιας επιστημονικά και ανθρωπιστικά εκπαιδευτικής βοήθειας. Στα πλαίσια αυτά διοργανώνουμε την ημερίδα με σκοπό την διαλεύκανση και απομυθοποίηση μιας τυπικής διαδικασίας, όπως είναι αυτή των Πανελληνίων εξετάσεων αλλά και κάθε εξέτασης.

 

Ποιες είναι όμως οι αιτίες που προκαλούν το άγχος των εξετάσεων; Μήπως το άγχος οφείλεται στις αυξημένες απαιτήσεις της οικογένειας και στις μειωμένες ικανότητες των μαθητών ή στο φόβο τους ότι θα βιώσουν μία αποτυχία; Ερωτήματα που ανάμεσα σε άλλα θα βρουν απαντήσεις από σημαντικούς επιστήμονες της πόλης μας.

 

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Η φιλοσοφία μας...

 

Η διδασκαλία σε ολιγομελή και ομοιογενή ως προς τις ικανότητες των μαθητών τμήματα, καθιερώθηκε ως πρότυπο λειτουργίας του φροντιστηρίου μας από την ημέρα της ίδρυσης του.Η προσωπικότητα του κάθε μαθητή συνυπάρχει με την συνεργατική δουλειά που αναπτύσσεται στην αίθουσα.

 

Η επικοινωνία μεταξύ των μαθητών κατά την διάρκεια του μαθήματος και η ανάπτυξη κοινών ερωτημάτων – απαντήσεων επιτρέπει στους μαθητές να αναπτύσσουν ικανότητες μάθησης που τα στερεότυπα συστήματα εκπαίδευσης δεν επιτρέπουν.Οι καθηγητές λειτουργούν καθοδηγητικά δίνοντας έμφαση στα προσωπικά χαρακτηριστικά κάθε μαθητή, εντείνοντας τα θετικά στοιχεία του και ελαχιστοποιώντας τα αρνητικά. Έτσι πετυχαίνουμε σταθερή και συστηματική βελτίωση για όλους.

 
 
 
(δελτίο Τύπου)