Η παρουσίαση του νέου προγράμματος του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης  για την «Επιχορήγηση Δράσεων Προώθησης Στοιχείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων στη Μακεδονία και Θράκη» με διακριτικό τίτλο «Παράγω» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 17.00, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου. Οι ενδιαφερόμενοι που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση  θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν λεπτομερώς για τις προδιαγραφές του προγράμματος και για όποιες άλλες πληροφορίες θα ήθελαν να αποκομίσουν.

 

Το νέο πρόγραμμα του ΥΜΑ-Θ έχει στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω των τοπικών προϊόντων του κάθε τόπου, την σύνδεση των προϊόντων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους με τη βιοποικιλότητα, τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής και μεταποίησης, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της παραγωγής των τοπικών κοινωνιών. Επίσης, στόχος είναι η ενίσχυση ορεινών, ημιορεινών, παραμεθόριων και μειονεκτικών περιοχών, καθώς και η παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση των τοπικών κοινωνιών της Μακεδονίας και Θράκης.

 

Στο πρόγραμμα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας, Ομάδες Παραγωγών, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί Γυναικών και Συνεργατικά Σχήματα και Δίκτυα-ΑΜΚΕ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Παραγωγής και Προώθησης ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ προϊόντων.

 

Το έργο πρέπει να υλοποιηθεί από 05/07/2019 έως 27/09/2019.

 

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεκινά από 20 Μαΐου 2019 και ολοκληρώνεται στις 17 Ιουνίου 2019, στις 12.00.

 

(δελτίο Τύπου)