Ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας  συνδιοργανώνουν τον 5ο Καλλιτεχνικό Μάιο με την εικαστική έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο:«O Δρόμος ως Τόπος και Χώρος». 

 

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 14 Μαϊου η έκθεση πραγματεύεται την έννοια του δρόμου ως τόπου και χώρου. Ο χώρος, αποτελεί μια αφηρημένη έννοια. Ο τόπος είναι ο βιωμένος χώρος. Ο δρόμος είναι ταυτόχρονα και χώρος και τόπος. Ο δρόμος ενώνει δύο τόπους. Μπορεί άλλοτε να έχει υλική υπόσταση, άλλοτε συμβολική, άλλοτε ουτοπική. Για κάποιους ανθρώπους, όπως οι άστεγοι και πρόσφυγες, ο δρόμος είναι τόπος.

 

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:
Κώστας Γκουρτζής, Ιωάννα Ζηκίδου,Κώστας Καμαργιάννης,Τόνια Καπλάνη,Στέργιος Κεμανετζής,Ανδρέας Λάσκαρης,Βιργινία Λαφαζανίδου,Αναστάσης Λεόνογλου,Ανθή Μήτρογλου,Μαρία Παπαλεξίου, Διαμαντής Σταγγίδης, Νίκος Σωτηρέλης, Οδυσσέας Τοσουνίδης 
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας από την Παρασκευή 17 Μαΐου  ως και την Παρασκευή  24 Μαΐου 2019. 
Ωράριο λειτουργίας καθημερινά από τις 19:00-22:00. 

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 20:00. 

 

Παράλληλες εκδηλώσεις:
-Σάββατο 18/5 στις 20:00
στον τέταρτο όροφο της Καπναποθήκης, παρουσίαση του βιβλίου «μικροκατοικία» της αρχιτέκτονος Σοφίας Βυζοβίτη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Βασίλης Κολώνας – Αρχιτέκτων , Ιστορικός και Συγγραφέας / Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και η Σαπφώ Αγγελούδη - Αρχιτέκτων. Ανάγνωση κειμένων: Μαρία Κολτσακίδου
-Κυριακή 19/5 στις 20:00 στον χώρο της έκθεσης LIVE ELECTRONIC MUSIC από τον Symose Paga.