Με εμπόρους και παραγωγούς στη λαϊκή αγορά της Καβάλας συνομίλησε το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου, ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση, Βαγγέλης Παππάς, συνοδευόμενος από μέλη της ΚΑΠ.

 

Στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε, βρέθηκαν για ακόμη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις συνθήκες εργασίας και τα δεδομένα που ισχύουν στη μεγαλύτερη λαϊκή αγορά του νομού αλλά και στις περιφερειακές λαϊκές αγορές.

 

Ο πρόεδρος Εμποροβιοτεχνών Λαϊκής Αγοράς Καβάλας Σωτήρης Ιωαννίδης ενημέρωσε εκτενώς τον Βαγγέλη Παππά για τα αιτήματα των μικροπωλητών. Όπως τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, η λαϊκή αγορά της Καβάλας βρίσκεται στο καλύτερο σημείο ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ζήτημα του πάρκινγκ.Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα, είπε, το οποίο έχει απασχολήσει αρκετές θητείες δημάρχων, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποια λύση με τη συνεργασία του Δήμου Καβάλας και του Οργανισμού Λιμένος στον οποίο ανήκει ο συγκεκριμένος χώρος.

 

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο είπε ο κ. Ιωαννίδης και κανείς δεν έχει καταφέρει να το λύσει παρά τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει από την μεριά των μικροπωλητών.

 

Ο Βαγγέλης Παππάς δεσμεύτηκε πως με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Καβάλας το θέμα αυτό μπαίνει σε προτεραιότητα επίλυσης από το πρώτο κιόλας έτος της θητείας, θυμίζοντας ότι στο πρόγραμμα της ΚΑΠ προβλέπεται καθολική κυκλοφοριακή μελέτη και δημιουργία χώρων στάθμευσης,τόσο στις γειτονιές όσο και στο κέντρο.

 

Το θέμα της καθαριότητας και της εμφάνισης των διαδρόμων, με ομοιόμορφους πάγκους, σταθερούς και επαρκείς χώρους αλλά και τήρηση των κανονισμών για την ομαλή λειτουργία της λαϊκής αγοράς τέθηκε από την πλευρά του προέδρου των παραγωγών Παναγιώτη Δημητρακέ.

 

«Η λαϊκή αγορά της Καβάλας αποτελεί παράγοντα ζωντάνιας για όλη την αγορά της πόλης. Η λύση των προβλημάτων της αφορά όλο το κέντρο. Οι Καβαλιώτες θα εμπιστευτούν το σχέδιό μας για αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς, ένα σχέδιο που προβλέπει σύγχρονες προδιαγραφές που να απαντούν στις ανάγκες, με μια λαϊκή που να είναι δελεαστική για τους καταναλωτές, είτε αυτοί έρχονται με το αυτοκίνητο, είτε με μέσο μαζικής μεταφοράς. Τα προβλήματα αυτά λύνονται με τη βοήθεια των ειδικών, τους οποίους οι έως τώρα δημοτικές αρχές, σε άλλες περιπτώσεις δεν συμβουλεύτηκαν και σε άλλες δεν τους άκουσαν» είπε ο Βαγγέλης Παππάς.