Την Τετάρτη 8 Μαΐου το ωδείο "Νεάπολις" τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και ερυθράς ημισελήνου με μια μεγαλειώδη -όπως αποδείχθηκε- συναυλία.  Ο διακεκριμένος μουσικός Πάρης Τσίρτσης πρόσφερε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στο κοινό, που γέμισε ασφυκτικά το χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας.  Οι καθηγητές του Ωδείου "Νεάπολις" Κων/νος Χίζαρης, Βασιλική Ζήσου και Ιωάννης Κεραμίδης εναρμονίστηκαν απόλυτα με τους ήχους της ηλεκτρονικής μουσικής και συνδύασαν το κλασικό ηχόχρωμα, που επέβαλλαν τα έργα που ερμήνευαν με τη ρυθμική ακολουθία του ηλεκτρονικού υπολογιστή!

 

Μοναδική στιγμή η εμφάνιση της ορχήστρας εγχόρδων υπό τη διεύθυνση του  Ιωάννη Κεραμίδη, που καθήλωσε το κοινό.

 

Η διεύθυνση του Ωδείου ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. του Eλληνικού Ερυθρού Σταυρού του περιφερειακού τμήματος Καβάλας και τα δύο τμήματά του, της Νοσηλευτικής και εθελοντών  Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καβάλας για την άψογη συνδιοργάνωση.

 

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στην κ. Δαδάκη, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, στο προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου, στο Δήμο Καβάλας για την βοήθεια, που πρόσφεραν στην πραγματοποίηση της συναυλίας καθώς και  στην κ. Ιωάννα Χατζηβαρύτη Πρόεδρο του Συλλόγου "ΠΝΟΗ", την κα. Άννα Γιοβανίου Πρόεδρο του παραρτήματος Καβάλας της Μ.Κ.Ο. των "ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ", τον κο Ξενοφώντα  Κροκίδη πρώην Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και τον κο Μανώλη Κελαιδάκη δημοτικό σύμβουλο, για την παρουσία τους.