Με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( Α.Π.Θ.)

 

Δωρεάν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και των επαγγελματιών υγείας, με τίτλο «Ρευματικά Νοσήματα και Χρόνιος Πόνος: Θεραπευτικές Επιλογές, Αντιμετώπιση Ανεπιθύμητων Ενεργειών – Κίτρινη Κάρτα» οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α), το Σάββατο 18 Μαίου 2019 και ώρες 17:00-20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ), με την υποστήριξη του Συλλόγου Υποστηρικτών Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης « Αλληλεγγύη» και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Η εκδήλωση είναι μια ευγενική χορηγία των εταιρειών ΒΙΑΝΕΞ  και Φαρμασερβ Lilly.

 

Στην εκδήλωση, ειδικοί επιστήμονες θα αναφερθούν  στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των ασθενών γενικώς και των ρευματοπαθών ειδικότερα, θα προτείνουν λύσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φλεγμονής και του χρόνιου πόνου,  που έχεουν ως αποτέλεσμα την κακή ποιότητα ζωής τους ενώ θα εξηγήσουν γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία η αναφοράς τυχον ανεπιθύμητων ενεργειών και η συμπλήρωση της κίτρινης κάρτας.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματά τους προς τους ομιλητές και να λάβουν τις σχετικές απαντήσεις.

 

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι η κα Στέλλα Αργυριάδου, Δντρια Κ.Υ Χρυσούπολης, ο κος Θέμος Τεμεκονίδης, Ρευματολόγος και ο κος  Δήμητριος Κούβελας, Καθηγητής & Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ, Πρόεδρος ΗΤΑ Ελλαδος

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία Εκδήλωσης: (Δευτ.- Παρ.: 10:00-17:00) τηλ: 210 3645629

 

 

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

 

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος.  Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα και αριθμεί περισσότερα από 1500 μέλη, τα οποία είναι κυρίως άτομα που νοσούν από Ρευματικά Αυτοάνοσα Νοσήματα, Ρευματολόγοι και ιατροί που ενδιαφέρονται για τις ρευματικές παθήσεις και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν ρευματικά αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά.

 

Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής μας είναι καθηγητές Ρευματολογίας σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας καθώς και καθηγητές και γιατροί άλλων ειδικοτήτων που σχετίζονται με ρευματισμούς.

 

Ο Σύνδεσμος μας έχει 8 υποκαταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενώ έχει στρατηγική συνεργασία με τους συλλόγους ΙΑΣΙΣ & ΘΑΛΕΙΑ

 

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση EULAR (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Aντιρευματικού Αγώνα), PARE (Ευρωπαϊκό Σύλλογο Νοσούντων από ρευματικά νοσήματα). Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος του Sjogren Europe και της AGORA PLATFORM,  αποκλειστικό μέλος της Επιτροπής Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης των Ηνωμένων Εθνών, της PAIN ALLIANCE EUROPE, του LUPUS EUROPE (Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ενημέρωση για τον Σ.Ε.Λ.) και του EURORDIS ενώ συμπεριλαμβάνεται στο Μητρώο Συλλόγων με Διαφάνεια της ΕΕ.

 

(δελτίο Τύπου)