Την Τετάρτη 8/5 το απόγευμα η Λαϊκή συσπείρωση Καβάλας πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: Υγεία, κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα; Μια εκδήλωση όπου αποδείχθηκε μικρός ο χώρος αφού η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. 

 

Ομιλητές ήταν η  Ποτόλια Ευαγγελία, ειδικευόμενη ιατρός-Μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο Μπρούβαλης Μερκούριος ,ειδικευόμενος ιατρός-Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Καβάλας (ΕΓΕΣΥΚ). 

 

Στο άνοιγμα η Χατζητοπαλούδη  Ρούλα ανέφερε::

 

Με την σημερινή εκδήλωση  οποία επιδιώκουμε να αναδείξουμε τη δική μας πρόταση για τον κρίσιμο αυτό τομέα που ακουμπαει κάθε εργαζόμενο, άνεργο κάθε λαϊκή οικογένεια συνολικά. Όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε κοντά, πρωτοστατήσαμε σε κάθε μικρή κ μεγάλη μάχη που δόθηκε. 

 

Υγεία: Κοινωνικό αγαθό η εμπόρευμα?

 

Τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τώρα όσο και όλες οι προηγούμενες με σειρά μέτρων επιδείνωσαν τους όρους παροχής υπηρεσιών, πρόληψης, θεραπείας κ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα λαϊκά στρώματα. Αυτή η επιδείνωση δεν είναι προσωρινή. Έχει μόνιμο χαρακτήρα διότι συνδέεται με την επιδίωξη να στοιχίζει φθηνότερε η εργατική δύναμη προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα και η αναθέρμανση της κερδοφορίας των μεγάλων επί. Ομιλών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας συνολικά. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει το ολοένα και μεγαλύτερο χτύπημα του συνόλου των λαϊκών κοινωνικών δικαιωμάτων και αναγκών καθώς και την παραπέρα επέκταση της επί δράσης στην υγεία την πρόνοια και το φάρμακο. 

 

 

Σαν ΛΣ θεωρούμε ότι η υγεία μπορεί κ πρέπει να παρέχεται σήμερα ως κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα ισότιμα κ δωρεάν σε όλους χωρίς καμιά διάκριση. Μπορεί να υπάρχει πρόληψη, έγκαιρη  διάγνωση των ασθενειών, δραστική μείωση των επαγ.  ασθενειών και των εργ.  ατυχημάτων. Υπάρχει πλούτος , τα επιστημονικά κ τεχνολογικά μέσα το επιτρέπουν. Το εμπόδιο είναι τα καπιταλιστικά συμφέροντα και οι πολιτικές των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν.

 

Επομένως σαν ΛΣ λέμε ότι το ρεαλιστικό από την πλευρά των λαϊκών αναγκών είναι αυτές οι τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν σε όλους τους τομείς να μπουν σχεδιασμένα στην υπηρεσία για την προάσπιση, αποκατάσταση κ βελτίωση της υγείας του λάου. Γι αυτό  η λαϊκή πάλη για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης και απόσπασης λύσεων πρέπει να κατευθύνεται στην προοπτική βαθύτερων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών. Για μια ανάπτυξη που ως κριτήριο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων και συνεχώς διευρυμένων κοινωνικών αναγκών οι οποίες θα αποτελούν καθολικό λαϊκό δικαίωμα από μια πραγματική λαϊκή εργατική εξουσία. 

Ακολούθησε η παρουσίαση από τους γιατρούς μέσω προτζέκτορα. 

Δελτίο Τύπου