Στις 14, 15 και 16 Μαΐου στους χώρους του Επαγγελματικού Λυκείου Χρυσούπολης (αμφιθέατρο, εργαστήριο φυσικών επιστημών) θα πραγματοποιηθεί το «6ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας, Αειφορίας και Επιχειρηματικότητας».

 

Μέσα από ένα θεσμό που επαναλαμβάνεται για 6η συνεχή χρονιά, θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό οι δράσεις και τα πεπραγμένα που έλαβαν χώρα στο σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2018-19. Το Φεστιβάλ επισκέπτονται μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης και ευρύτερα του Δήμου Νέστου (Δημοτικού, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου) καθώς και απλοί πολίτες (με τον συνολικό αριθμό των επισκεπτών να ξεπερνά τα 1000 άτομα).

 

Περιλαμβάνονται παρουσιάσεις τεχνολογικών κατασκευών ομάδων μαθητών καθώς και ατομικά έργα στα πλαίσια λειτουργίας της ειδικότητας τους, καλλιτεχνικές δράσεις, παρουσιάσεις προγραμμάτων και διακρίσεων του σχολείου μας. Μεταξύ άλλων στο εφετινό φεστιβάλ περιλαμβάνονται:

  • Κατασκευή συστήματος ηλεκτρογεννήτριας​
  • Κατασκευή συσκευής σύνθλιψης κενών κουτιών αλουμινίου
  • Κατασκευή φορητού οργάνου μέτρησης, απεικόνισης και καταγραφής αερίων ρύπων και ατμοσφαιρικών μεγεθών
  • Κατασκευή διάταξης ελέγχου ρευματοδοτών (πριζών) από κινητό τηλέφωνο
  • Παρουσίαση προϊόντων υγιεινής και περιποίησης (σαπούνια, κρέμες περιποίησης, κ.α.)
  • Παρουσίαση τουριστικού οδηγού των οικισμών του Δήμου Νέστου
  • Έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας, αφίσας και ξυλογλυπτικής
  • Παράλληλες δράσεις και προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας (περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας, πρόγραμμα Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ, κ.α.)
  • Αξιόλογα έργα μαθητών προηγουμένων ετών όπως το «έξυπνο σπίτι», ο «αυτόματος πωλητής», ο «αυτόματος μπάρμαν», το «αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο υδροπονίας», η «ηλεκτροκίνητη τετράτροχη μοτοσυκλέτα» κ.α.
  •  

Εφέτος στους χώρους της έκθεσης θα φιλοξενηθεί η ομάδα STEM του ΤΕΙ ΑΜ-Θ καθώς και τεχνολογικά έργα μαθητών των 1ου και του 2ου Γυμνασίων Χρυσούπολης. Υποστηρικτής και μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ είναι ο Δήμος Νέστου ενώ αρκετά έργα είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα Μ.Ν.Α.Ε.

 

Η έκθεση θα λειτουργεί τις πρωινές ώρες (08:30 – 14:00) για επισκέψεις σχολείων και τις απογευματινές ώρες (18:00 – 21:00) για το κοινό φυσικά με ελεύθερη είσοδο. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14 Μαΐου και ώρα 19:30.

 

Η παρουσία σας αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλεται στο σχολείο μας, για ποιοτική εκπαίδευση με παράλληλη ανάπτυξη της τεχνολογικής, πολιτισμικής και περιβαλλοντικής κουλτούρας των μαθητών μας, μέσα από ένα ανοικτό, εξωστρεφές και καινοτόμο σχολικό περιβάλλον.