Την πόλη της Καβάλας επισκέφθηκε την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας ο οποίος βρίσκεται τους τελευταίους μήνες και μετά την συμμετοχή της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ  στην τουριστική έκθεση της Νέας Υόρκης, σε συνεχή επαφή με την διοίκηση της επιχείρησης, σχετικά με θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος στον δήμο Καβάλας.

 

Ο κ. Θοδωρής Θεοχάρης , εκπρόσωπος  ελληνοαμερικανικού fund του οποίου ηγείται ο σύζυγος διάσημης ελληνοαμερικανίδας  καλλιτέχνιδος , συναντήθηκε αρχικά με την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου και ακολούθως συνοδεία της προέδρου και μηχανικού της επιχείρησης επισκέφθηκε περιοχές επενδυτικού ενδιαφέροντος στην ανατολική πλευρά του δήμου. Μάλιστα στις επισκέψεις στους χώρους του Παλαιού Νοσοκομείου και των στρατοπέδων Περιγιαλίου , παρίστατο και η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη.

 

Ο κ. Θεοχάρης ο οποίος για πρώτη φορά επισκέπτεται την Καβάλα  εξέφρασε στην κ. Ιωσηφίδου τον ενθουσιασμό του τόσο για τις φυσικές ομορφιές της πόλης και την τουριστική της εξέλιξη , όσο όμως και κυρίως για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει αυτή  σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

 

Σε πρώτη και άμεση  φάση το ενδιαφέρον του ομίλου επιχειρηματιών από τις ΗΠΑ,  εστιάζεται στα κτίρια του Παλαιού Νοσοκομείου, για την δημιουργία δύο ξενοδοχειακών μονάδων 4 και 5 αστέρων αντίστοιχα , καθώς και στην έκταση του Εσκή Καπού.

 

Για τον λόγο αυτό , συμφωνήθηκε ο κ. Θεοχάρης να επισκεφθεί  ξανά την Καβάλα σε 3 εβδομάδες προκειμένου να προετοιμαστεί η άφιξη της ομάδας επενδυτών που προγραμματίζεται για τις αρχές Ιουλίου.

 

Ο Δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ δίνουν ιδιαίτερη  σημασία στις επισκέψεις αυτές , που σκοπό έχουν την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας , ιδιαίτερα μάλιστα καθώς αυτές , αφορούν την ανάπτυξη της ανατολικής πλευράς της πόλης .

 
 
(Δελτίο Τύπου)