Δεκατρείς νέους υποψήφιους με το συνδυασμό «Συμπαράταξη Πολιτών» παρουσίασε ο επικεφαλής του και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Άρης Βέρρος. Πρόκειται για τους εξής: 

 

1. Μάριος Αθανασιάδης, ιστορικός – επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού 

2. Κική Ιωαννίδου, ιδιωτική υπάλληλος

3. Θανάσης Κελεπούρης, ιδιωτικός υπάλληλος

4. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, ελεύθερος επαγγελματίας – ζαχαροπλάστης

5. Αναστασία Μωυσίδου, πρώην ιδιωτική υπάλληλος 

6. Αλεξία Μπαμπατζίκου, κτηματομεσίτρια

7. Ελευθερία Ναλμπάντη, νοσηλεύτρια - πρώην εργαζόμενη νοσοκομείου Καβάλας

8. Παναγιώτης Μοδούρας, ελεύθερος επαγγελματίας

9. Αθηνά Παπαδοπούλου, κοινωνική λειτουργός

10. Σταύρος Σιαματάς, πρώην δημοτικός υπάλληλος Δήμου Καβάλας

11. Μίλτος Σαμλίδης, ιδιωτικός υπάλληλος τομέα επισιτισμού-τουρισμού 

12. Αθηνά Τζάβλα, φιλόλογος 

13. Γιώργος Φρατζής, μαθηματικός

 

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Άρης Βέρρος παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του (δημοσιεύεται ξεχωριστά στο KavalaNews.GR) τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί προϊόν της πολύχρονης δράσης και συμμετοχής μας στο πολιτικό γίγνεσθαι του Δήμου Καβάλας και της συμμετοχής μας στους κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα. Το πρόγραμμα μας διαμορφώθηκε από τη συναναστροφή μας και τον ανοιχτό και διαρκή διάλογο με τους συνδημότες μας από όλα τα τμήματα της κοινωνίας, από τις συζητήσεις με τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας».

 

Σχολιάζοντας το νέο εκλογικό σύστημα αλλά και τη νομοθεσία που προβλέπει ότι οι πλειοψηφίες θα σχηματίζονται σε κάθε συνεδρίαση για κάθε θέμα, ο κ. Βέρρος είπε μεταξύ άλλων: «η αντίθεσή μας στο Δημαρχοκεντρικό μοντέλο και η καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελούσαν πάντα θέσεις της παράταξής μας. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής με το Κλεισθένη, παρ’όλο που σε πολλούς δεν αρέσει, μας φέρνει όλους αντιμέτωπους με μία νέα πραγματικότητα. Και αυτό γιατί, παρά τις ελλείψεις του, απαντά στα προβλήματα διοίκησης με περισσότερο δημοκρατία και συνεργασία. Πεδίο δόξης λαμπρό για όσους και όσες διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τη δημοκρατία και τη συνεργασία».