Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης πραγματοποίησε την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας στην οποία συμμετείχε και η ΠΕ Καβάλας μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,που έλαβε χώρα από τις 8 έως 14 Απριλίου2019. Διοργανώσαμε με την έμπρακτη συμμετοχή των εμπλεκόμενωνφορέων  πολλαπλές δράσεις σε όλους του Δήμουςτης Περιφερειακής μας Ενότητας, που περιελάμβανανενημερωτικές ομιλίες, διαδραστικές-βιωματικές δράσεις σε σχολεία με την ένθερμη ανταπόκριση των μαθητών, κινητές μονάδεςπροληπτικούιατρικούελέγχου σεαπομονωμένους οικισμούς της περιοχής για άτομα της τρίτης ηλικίας, επιστημονικές ημερίδες γιαθέματα που διάγουν και ενισχύουν τη σημαντικότητα της Δημόσιας Υγείας. 

 Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αυτό οφείλεται στην προσπάθεια των υπαλλήλων της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Καβάλας, καθώς και στην εθελοντική συμμετοχή όλων των φορέων που έλαβαν μέρος.

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας Καβάλας και τον Ιατρικό Σύλλογο, οι Γιατροί του Κόσμου επισκέφθηκαν τους τέσσερεις Δήμους του νομού Καβάλας και πραγματοποίησαν προληπτικές εξετάσεις, με παιδίατρο και οδοντίατρο σε δημοτικά σχολεία. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν οφθαλμολογικές εξετάσεις με την κινητή μονάδα σε αγροτικά ιατρεία. Συνολικά εξετάστηκαν 405 παιδιά και 85 ενήλικες.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, συγχαίρει τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Καβάλας για τη διοργάνωση και ευχαριστεί όλους τους φορείς που έλαβαν μέρος:          

ατρικός  Σύλλογος  Καβάλας
Οδοντιατρικός Σύλλογος Καβάλας
 Γιατροί του Κόσμου-παράρτημα Καβάλας
Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας
Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ Ν. Καβάλας, 
Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Αν. Μακεδονίας, Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί, 
Διεύθυνση Α/ Βαθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας 
Διεύθυνση Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας
Τμήμα Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Καβάλας
 Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, 
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.ΣΔΙΑ), 
Σύλλογος “Γλυκιά Αγκαλιά” N.Καβάλας, 
Δήμος Καβάλας, 
Δήμος Θάσου, 
Δήμος Παγγαίου, 

Δήμος Νέστου.   

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ