Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διήμερη δράση στειρώσεων αδέσποτων ζώων στον Δήμο Παγγαίου που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Απριλίου 2019, κατά τη διάρκεια της οποίας στειρώθηκαν από τους εθελοντές κτηνιάτρους της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος, 48 σκύλοι και 47 γάτες.

 

Ο Δήμος Παγγαίου, ευχαριστεί θερμά την Ε.Δ.Κ.Ε. και τους εθελοντές κτηνιάτρους που επισκέφθηκαν την περιοχή, οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, εργάστηκαν ακούραστα για πάρα πολλές ώρες, γεγονός το οποίο συνηγορεί και σε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, συμβάλλοντας τα μέγιστα, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στον Δήμο.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες στους ιδιώτες κτηνιάτρους, Γεώργιο Καλφάδη και Σοφία Καρυοφυλλίδου οι οποίοι διέθεσαν τα ιατρεία τους, εργάστηκαν και οι ίδιοι, αδιάλειπτα στη διαδικασία των στειρώσεων, κατά τη διάρκεια του διημέρου, επικουρώντας, με τον τρόπο αυτό, το τεράστιο έργο που επιτελούν τα μέλη της Ε.Δ.Κ.Ε.

 

Μεγάλη και η συνδρομή των ευαισθητοποιημένων, σε θέματα φιλοζωίας, πολιτών, του Φιλοζωικού Συλλόγου Παγγαίου  “Η Ελπίδα και του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Ηρακλείτσας  “Νώε”  καθώς και μεμονωμένων δημοτών, οι οποίοι, μετέφεραν ζώα, φρόντισαν για την μετεγχειρητική πορεία και την ταχεία ανάρρωσή τους και επιμελήθηκαν τους χώρους φιλοξενίας, καθώς και των υπαλλήλων του Δήμου, οι οποίοι έδειξαν, για μια ακόμη φορά, στην πράξη, πόσο πολύτιμη είναι η συμβολή τους.

 

Ο Δημοτική Αρχή συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε από τον πρώτο χρόνο ανάληψης των καθηκόντων της. Μετά το πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου (2015-2019) και τις δύο δράσεις με την Ε.Δ.Κ.Ε. (2016 και 2019), συνεχίζει να υλοποιείται το πρόγραμμα στειρώσεων και εμβολιασμών. Οι στόχοι που έθεσε ο δήμαρχος, Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης γίνονται πράξη και στον τομέα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

 

(δελτίο Τύπου)