Το Θεατρικό Τμήμα Παιδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης παρουσιάζει στις 20 & 21 Απριλίου στις 7:30 μ.μ. την θεατρική παράσταση

 

"Εγώ Υπάρχω"

 

στο Αμφιθέατρο Ελευθερούπολης Φρίξος Παπαχρηστίδης.

 

 

-Να κλίνετε στον ενεστώτα της οριστικής το ρήμα «υπάρχω», είπε η δασκάλα.

-Εγώ υπάρχω, έγραψε το παιδί.

Και αυτές οι δυο λέξεις σήμαιναν τόσα πολλά. Πίσω από αυτές, βρίσκονταν τα όνειρά του,  οι χαρές του, οι φόβοι του, οι σκανταλιές του, οι αναμνήσεις του… Εκεί βρίσκονταν οι γονείς του, τα αδέρφια του, οι φίλοι του, η δασκάλα, το σχολείο, οι άλλοι…Αυτές οι δυο λέξεις φώναζαν τα δικαιώματά του και την ανάγκη του ν’ αγαπηθεί γι’ αυτό που είναι.

 

Η παράσταση «Εγώ υπάρχω» βασισμένη στα βιβλία «Ιστορίες στο τάκα τάκα» του Μπερνάρ Φριό και «Η μητέρα, ο πατέρας εγώ κι αυτή» του Σούμπιγκερ Γιουργκ αποτελεί μια προσπάθεια ανάδειξης των θεμάτων που απασχολούν τα παιδιά εσωτερικά, ρίχνοντας μια ματιά στις κρυφές τους σκέψεις και στους προβληματισμούς που δύσκολα εκφράζονται.

Με χιούμορ αλλά και με λόγια που ηχούν σκληρά στα αυτιά των ενηλίκων, σκοπός μου ήταν να αναδείξω τις φωνές των παιδιών που ψιθυρίζουν την ανάγκη για την δημιουργία ενός δικαιότερου κόσμου απέναντι σε αυτά.

Η υπεύθυνη της ομάδας

Λία Παπαστρατάκη

 

Συντελεστές

Κείμενα: «Ιστορίες στο τάκα τάκα» του Μπερνάρ Φριό και «Η μητέρα, ο πατέρας εγώ κι αυτή» του Σούμπιγκερ Γιουργκ

Σκηνοθεσία –Διασκευή-Μουσική επιμέλεια: Παπαστρατάκη Λία

Χορογραφία/Κίνηση: Βασιλείου Κατερίνα

Κατασκευή σκηνικών: Παπαευαγγέλου Βασίλης

Φωτισμοί: Κάτσικας Βασίλης

Φροντιστές σκηνής: Γεωργίου Άννα, Φιλιππίδου Σοφία, Φιλιτσοπούλου Βούλα

Υποβολείο: Γούναρη Σοφία

Παραγωγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης

Σχεδιασμός Αφίσας/Προγράμματος: Σιάρκου Μαρία-Γραφικές Τέχνες πολύΤΥΠΟ

 

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Γιαμαλίδης Δημήτρης, Γιαμαλίδης Λευτέρης, Δεληγιάννης Θανάσης, Δελημαρίνου Μορφούλα, Κεχαγιάς Αλέξανδρος, Κεχαΐδου Αναστασία, Μασσάκα Δέσποινα, Μορφίνης Απόστολος, Νεστορίδου Θεοδώρα, Παπαδοπούλου Μαργαρίτα, Παπαδοπούλου Μαρία, Στυλιανού Έλενα, Σπαρτσή Έλενα-Κλειώ, Σπαρτσής Μάριος, Τσακαλίδης Παύλος, Φορόπουλος Πλάτων, Χάνου Αναστασία, Χυτίου Μαρία

 

 

Ευχαριστούμε τους χορηγούς και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου για την υποστήριξή τους.