Επτά ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης ενώνουν τις δυνάμεις τους και συναντιούνται την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, μετά από πρόταση της Προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κ. Κορίνας Χιώτη Πρασσά και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κ. Θοδωρή Γκόνη,για να παρουσιάσουν το θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ«Δωδέκατη Νύχτα».

 

Το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει την αριστουργηματική, πικρή αυτή κωμωδία, σαν μια σκυταλοδρομία, όπου η μία ομάδα διαδέχεται την άλλη παρουσιάζοντας από μία πράξη του έργου. Καθώς η σκυτάλη περνά στον επόμενο, οι ήρωες θα εμφανίζονται διαφορετικοί, με άλλη αμφίεση, άλλα χαρακτηριστικά, άλλες κινήσεις, άλλη ματιά. Οι θεατές θα απολαύσουν πέντε εκδοχές – όσες και οι πράξεις του έργου – της Βιόλα, του Ορσίνο, του Σεμπάστιαν, του Αντόνιο, της Ολίβια, του Μαλβόλιο, σε μια παράσταση ενιαία αλλά διαφορετική την κάθε ημέρα.  

 

 

Λίγα λόγια για το έργο: 

 

Η Βιόλα και ο δίδυμος αδερφός της, Σεμπάστιαν, χωρίζονται ύστερα από ένα ναυάγιο κοντά στις ακτές της Ιλλυρίας. Η Βιόλα, μεταμφιεσμένη σε αγόρι, μπαίνει στην υπηρεσία του Δούκα Ορσίνο, ο οποίος είναι ερωτευμένος με την Ολίβια, η οποία ερωτεύεται την Βιόλα που στο μεταξύ έχει ερωτευτεί τον Δούκα. Την κωμωδία διαδέχεται η φάρσα με την εμφάνιση του Σεμπάστιαν, ο οποίος φθάνει στην Ιλλυρία έχοντας διασωθεί από τον Αντόνιο. Με φόντο το μαγευτικό βασίλειο της Ιλλυρίας, ακροβατώντας σε μια λεπτή μεταξένια κλωστή ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, ο Σαίξπηρ γράφει για την τρέλα του έρωτα.

 

 

Οι ομάδες που συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά είναι:

 

1.     Άνω Θρώσκω

 

Συντονίστρια: Άσπα Καρποζήλου

 

Παίζουν: Δέσποινα Γιαρματζίδου, Σταυρούλα Παναγιωτίδου, Στέλλα Φουρναράκη.

 

HΟμάδα Δράσης Άνω Θρώσκω ευχαριστεί θερμά τον Αργύρη Μπακιρτζή για την διάθεση της μουσικής που ακούγεται στην 5η πράξη της παράστασης.

 

 

2.     Εργαστήρι Θεάτρου

 

Υπεύθυνος: Γιώργος Μπότσιος

 

Συντελεστές: Κατερίνα Ηλιάδου, Νάσσος Σανσαρίδης.

 

 

  1. Εφηβικό Εργαστήρι Θεατρικής Μηχανής

 

Υπεύθυνος: Δημήτρης Ντουμπουρίδης

 

Παίζουν: Μάριος – Ευτύχιος Ντουμπουρίδης, Γιάννης Γιαννούσης, Αυγερινή Λιόλιου, Κυριάκος Νάσος, Κωνσταντίνα – Αναστασία Παπαϊωάννου, Ειρήνη Θωμά, Κατερίνα Κρυσταλλίδη.

 

 

4.     Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών

 

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Παπάζογλου

 

Παίζουν: Σοφία Μουρουζίδου, Φωτεινή Μιχαηλίδου, Ελένη Βλαχάκη, Κούλα Ξανθοπούλου, Ανθή Ελευθεριάδου, Βάλια Δάτσαλη, Μαρία Ασλανίδου, Χρυσή Δημητριάδου, Ελένη Χαραλαμπίδου, Τάνια Κεδίκογλου.

 

 

5.     Μουσικοχορευτικός Σύλλογος ΤΟ ΠΡΑΒΙ (εφηβικό τμήμα)

 

Συντονίστρια: Στέλλα Φουρναράκη

 

Παίζουν: Ζωή Βουλγάρογλου, Ευαγγελία Πιέτα, Ιωάννα Πιέτα, Χαρούλα Χολίδου.

 

 

  1. Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες» 

 

Ενδυματολόγος:Σταυρούλα Παναγιωτίδου

Επιμέλεια παρουσίασης:Χρήστος Πασ. Τσίρκας

 

Παίρνουν μέρος με σειρά εμφάνισης:

Αναστασία Τσανουσίδου, Αρετή Τσιφλίδου, Χρήστος Πασ. Τσίρκας, Μέλη Μίχα, Αλέξανδρος Μίχας, Ζωή Τσαπανίδου, Μαρία Χαριζάνη, Βικτώρια Πακαταρίδου, Αδελαϊς Ράπτη, Παύλος Σαχινίδης, καθώς επίσης και οι αδερφές Ελευθερία και Ευαγγελία Μισσήν (κρουστά όργανα).

 

 

  1. Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας

Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια από μέλη της θεατρικής ομάδας του Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας.

 

Τεχνική υποστήριξη: Σπύρος Καμηλιώτης

Μουσική: Αναστασία Μιροσνιτσένκο

Κιθάρα: Αλέξης Παρισίδης

 

Συμμετέχουν αλφαβητικά: Γάτσος Ευάγγελος, Δαλκιλίτση Αθηνά, Κοσμίδης Κώστας, Μεταλλίδου Γιώτα, Μουρουζίδης Μάκης, Παπά Τζένη, Ταρασίδης Χρηστός, Χαραλαμπίδου Νάντια.

 

 

Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Δωδέκατη Νύχτα» Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, στις 9.00 το βράδυ  Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

 

 

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

 

 

 

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας