Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει σε πρόγραμμα: Erasmus+, Βασική Δράση ΚΑ2 –Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης

με τίτλο: «My Art and Me»

 

και κωδικό: 2017-1-TR01-KA219-045540_3.,

 

που χρηματοδοτείται από το Ι.Κ.Υ και θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια δύο (2) ετών (2017-2019). Πρόκειται για μια στρατηγική σύμπραξη μεταξύ σχολικών ιδρυμάτων από πέντε ευρωπαϊκές χώρες ,την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, και την Ρουμανία.

 

Το σχέδιο αυτό έχει ως σκοπό να ανακαλύψουν οι μαθητές/τριες ηλικίας 12-17 ετών τις παραδοσιακές χειροτεχνίες του τόπου τους, να γνωρίσουν την ιστορία τους, ώστε να εξασφαλιστεί η επιβίωση αυτών, καλλιεργώντας παράλληλα το κριτικό τους πνεύμα, προκειμένου να ενεργοποιηθούν ως ευρωπαίοι πολίτες και να μοιραστούν ένα κοινό μέλλον. Σε αυτή την προοπτική, οι παιδαγωγικές δραστηριότητες που προτείνονται επικεντρώνονται στην ξυλογλυπτική, αγγειοπλαστική, στην αγιογραφία καθώς επίσης και στις κατασκευές παραδοσιακών μουσικών οργάνων, κεντημάτων φτιαγμένων σε αργαλειό, συνταγογράφηση και εκτέλεση παραδοσιακών συνταγών μαγειρικής, κ.λπ.

 

Η τελική παραγωγή συνίσταται στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πλατφόρμας κοινού και ελεύθερου εκπαιδευτικού υλικού, μια μοναδική πρόσβαση στα διαφορετικά εργαλεία μάθησης που παράγονται κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

 

Η τελευταία συνάντηση των εκπαιδευτικών και μαθητών των χωρών που εμπλέκονται στο πρόγραμμα  πραγματοποιήθηκε στο Denizli της Τουρκίας, από 01/04/ έως 05/04/2019. Οι μαθητές επισκέφθηκαν τα  σχολεία της πόλης, διοργάνωσαν έκθεση με είδη κεραμικής, ραπτικής και ξυλογλυπτικής. Συμμετείχαν σε μαθήματα καλλιγραφίας και κεραμικής καθώς και μαγειρικής με παραδοσιακές συνταγές του τόπου τους. Παρακολούθησαν ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα συναυλιών του “Fine Art High School’’ Hakki Dere Koylu.

 

Τέλος έγινε η έκθεση και η αποτίμηση του προγράμματος και δόθηκαν αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

(δελτίο Τύπου)