Από πέρσι, έχουν βγει προγράμματα για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων με προϋπολογισμό ύψους 72 εκατ. ευρώ και έχουν ενταχθεί πάνω από 90 έργα. Ακόμη και οι γειτονικοί μας Δήμοι Παγγαίου και Νέστου κατόρθωσαν να πάρουν χρηματοδότηση. Ο Δήμος Καβάλας δεν υπέβαλε καμία πρόταση.

 

 

Ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Καβάλας απουσιάζει και πάλι από τα εγκεκριμένα έργα του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 7.706.041,16 ευρώ.

 

 

Ο Δήμος Καβάλας είχε ανακοινώσει ότι θα υπέβαλε πρόταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Καλαμίτσας.

 

 

Την υπέβαλε; Θα έχουμε κάποια στιγμή αποτέλεσμα; Ή μήπως συνέβη πάλι “το μοιραίο”;

 

 

5 χρόνια τώρα επισημαίνουμε τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που παρουσιάζονται για αθλητικές υποδομές και παρακινούμε τη διοίκηση του Δήμου να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να υποβάλλει προτάσεις.

 

Είναι ολοφάνερη η έλλειψη στρατηγικής και σχεδίου στη διοίκηση του Δήμου για τις αθλητικές υποδομές και τον αθλητισμό.

 

 

Οι ανάγκες των αθλητικών μας εγκαταστάσεων είναι πάρα πολλές και κρίσιμες. Η απώλεια ευκαιριών χρηματοδότησης μάς καταδικάζει στην οπισθοδρόμηση και στη μόνιμη υστέρηση.

 

Εμείς προτείνουμε: τη δημιουργία Αθλητικού Οργανισμού στο Δήμο Καβάλας, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη του master plan για τον αθλητισμό, συγκεντρώνοντας τις αρμοδιότητες οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι διάσπαρτες σε διάφορες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα.