Ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας φιλοξενεί στην πόλη μας το Ιστορικό Αρχείο Φροντιστών στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

 

Η έκθεση του Ιστορικού Αρχείου θα λειτουργήσει το Σάββατο 13 Απριλίου τις ώρες 11:00-16:00 & 18:00-21:00. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 19:15στον 4ο όροφο της Δημοτικής καπναποθήκης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίασή του αρχείου από τον υπεύθυνό του, συμπολίτη μας βετεράνο φροντιστή, κ. Γιώργο Κωνσταντάρα.

 

 

Ο κ. Γ. Κωνσταντάρας θα μιλήσει με θέμα: «Μνήμες Καβάλας: Η φροντιστηριακή εκπαίδευση στην πόλη μας από το 1930» και θα παρουσιάσει στοιχεία που αφορούν την φροντιστηριακή και όχι μόνο, εκπαίδευση στην πόλη μας από τις αρχές του 20ου αιώνα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Καβάλας κ. Αργύρης Μυστακίδης.

Το συντονισμό της παρουσίασης έχει ο κ. Κώστας Παπακοσμάς.

 

 

Ο σύνδεσμός Φροντιστών προσκαλεί όλους τους παλιούς και νέους συναδέλφους του καθώς και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας σε μια νοσταλγική διαδρομή 120 και πλέον χρόνων, στην ιστορία ενός εκπαιδευτικού  θεσμού που σε πείσμα των διαρκών δυσκολιών που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει παρέμεινε όρθιος, αποτελώντας έναν σημαντικό πυλώνα της εκπαίδευσης της χώρας μας.