Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωστής Σιμιτσής παρέστη το πρωί της Τετάρτης 10/4 στην ημερίδα που πραγματοποίησε το παράρτημα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, παρουσία του προέδρου του ΤΕΕ στην Κομοτηνή.

 

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Σιμιτσής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Ημερίδες, όπως αυτή του ΤΕΕ Θράκης, είναι σημαντικές για τον σχεδιασμό δράσεων και την ανάπτυξη της περιοχής αφού αξιοποιούν το θεσμικό ρόλο των Επιμελητηρίων, ως συμβούλων του κράτους. Θεωρώ πολύ σημαντικό να πραγματοποιηθεί μελλοντικά και μία κοινή ημερίδα των δύο ΤΕΕ, της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, με θέμα την συνολική ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜΘ αφού η περιοχή αποτελεί ένα ενιαίο γεωγραφικό σύνολο.

 

Η Περιφέρεια οφείλει να ζητά και να λαμβάνει τις προτάσεις των φορέων αυτών σε τακτική βάση. Στις αναπτυξιακές προτάσεις του συνδυασμού μας ΄Περιφέρεια σε Δράση΄ δίνεται μεγάλο βάρος στο ρόλο και τη συμβολή των Επιμελητηρίων ώστε να υπάρχει τακτική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, υπό την διοργάνωση της Περιφέρειας.

 

Καίριας σημασίας θα είναι, για παράδειγμα, και η διαβούλευση με τα δύο παραρτήματα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, ώστε να λαμβάνονται υπόψιν και οι προτάσεις που αφορούν στον πρωτογενή τομέα».

 

 

 

(δελτίο τύπου)