Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της συνεργασίας με τον συνδυασμό του Χρήστου Μέτιου ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος σε περίπτωση που οι κάλπες στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές φέρουν τους συνδυασμούς Μέτιου και Τοψίδη πρώτους στο εκλογικό αποτέλεσμα. 

 

Αν και όπως είπε είναι πρόωρο να απαντηθεί ένα τέτοιο σενάριο το οποίο χαρακτήρισε και τραβηγμένο δεν το απέκλεισε παρά τα όσα έχουν συμβεί μεταξύ του ιδίου και του νυν περιφερειάρχη. 

 

Συγκεκριμένα στην ερώτηση που του έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Απριλίου ο κ. Μαρκόπουλος είπε: "Είναι λίγο πρόωρο να απαντηθεί κάτι τέτοιο, υποθετική ερώτηση λίγο τραβηγμένη ο τίτλος της παράταξης λέγεται Περιφερειακή Σύνθεση όχι γιατί είναι ωραία λέξη αλλά γιατί μπορεί να συνθέτει. Με όποιες υγιείς δυνάμεις υπάρχουν σε όλα τα ψηφοδέλτια υπάρχει η διάθεση της σύνθεσης. Τώρα ακριβώς το τι θα γίνει και το πως θα γίνει αφήστε το να δούμε στο σωστό χρόνο".

 

Σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να συνεργαστεί και με τη Χρυσή Αυγή απάντησε «Είμαι από τους ανθρώπους που συνήθως δεν έχω την πρόθεση να συνεργάζομαι με ακραίες απόψεις με ό,τι ορίζεται ως άκρο. Βεβαίως πιστεύω ότι αυτοί που εκλέγονται τους εκλέγει ο κόσμος είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε με τις απόψεις τους δεν τους διορίζει άνωθεν κάποιος, εκλέγονται. Παρόλα αυτά η προσωπική μου προτίμηση είναι να μην συνεργάζομαι με ακραίες απόψεις».