Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου, που διαπράχθηκε το πρωί της 17-3-2019, στην πόλη της Καβάλας.  

 

Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις (4) Έλληνες, ηλικίας 11 έως 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

 

Συνελήφθη χθες (18-3-2019) το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Καβάλας, ο ένας 14χρονος δράστης.

 

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι οι δράστες μετέβησαν στην οικία 91χρονου ημεδαπού, όπου αρχικά τον απασχόλησαν με διάφορα προσχήματα, ενώ στη συνέχεια ο ένας 14χρονος δράστης, απωθώντας τον, εισήλθε στο εσωτερικό του σπιτιού και αφαίρεσε από την κατοχή του και τον χώρο της οικίας χρήματα. Ακολούθως ο 14χρονος μαζί με τους άλλους τρεις δράστες, που ανέμεναν εξωτερικά της οικίας, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.  

 

Ο 91χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου και νοσηλεύεται.  

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.