Με αφορμή την καθυστέρηση των διαδικασιών για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας στην περιοχή του πρώην νοσοκομείου ο Δήμος Καβάλας ζητά τη βοήθεια του στρατού για την τοποθέτηση μιας γέφυρας τύπου Bailey 15 μέτρων. 

 

Αυτό ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας 18 Μαρτίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. 

 

Όπως τόνισε η κ. Τσανάκα, έχει ήδη αποσταλεί το σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον αρμόδιο υπουργό Ευάγγελο Αποστολάκη. 

 

Ειδικότερα, στην επιστολή της εξηγεί τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην κυκλοφορία των οχημάτων μετά την πτώση της γέφυρας. Επιπλέον αναφέρει ότι ενόψει της θερινής περιόδου τα προβλήματα της κυκλοφορίας στην πόλη της Καβάλας θα ενταθεί δημιουργώντας συνθήκες μεγαλύτερης ασφυξίας με ανυπολόγιστες συνέπειες. Καθώς καμία λύση δεν είναι ορατή στο προσεχές μέλλον η δήμαρχος ζητά τη συνδρομή του στρατού και να εξεταστεί η δυνατότητα της τοποθέτησης αντίστοιχης υποδομής όπως αυτής στα Χανιά της Κρήτης. 

 

 

«Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου και τους ενημερώνω για την επιστολή που έχουμε στείλει στον υπουργό γιατί όλοι πρέπει να ξέρουν τις κινήσεις που κάνουμε. Η βοήθεια ζητείται σύμφωνα με το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Κράτη μετά την πτώση γεφυρών από την πρόσφατη κακοκαιρία», είπε η κ. Τσανάκα.