Απαντήσεις στα θέματα που έθεσε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης στο πλαίσιο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Λόης Λαμπριανίδης

 

Ο κ. Μορφίδης στην τοποθέτηση του έθεσε το θέμα του brain drain όχι μόνο προς άλλες χώρες, αλλά και εντός Ελλάδας, με τον κ. Λαμπριανίδη να τονίζει ότι λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη στο ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίζει η Κυβέρνηση για την ενδυνάμωση της ανάπτυξης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. 

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής Καβάλας έθεσε το θέμα «επέκτασης» του μεταφορικού ισοδύναμου και στις απομακρυσμένες και λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές, βρίσκοντας ανταπόκριση από τον γενικό γραμματέα, ο οποίος τόνισε ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη, τονίζοντας ότι το λειτουργικό κόστος μίας επιχείρησης είναι πολύ μεγαλύτερο στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές  και ως εκ τούτου πρέπει να συνυπολογιστεί στον αναπτυξιακό σχεδιασμό. 

 

 

Βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ,

Κώστας Μορφίδης