Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός Κώστας Κατσιμίγας, που ηγείται της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας», παρουσίασε επίσημα την υποψηφιότητά του για τη θέση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου Chris & Eve, στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 17/2/2019 η πρώτη επίσημη εκδήλωση του συνδυασμού. 

 

Ο Κώστας Κατσιμίγας έκανε μια ιστορική αναδρομή στην Αυτοδιοίκηση φτάνοντας μέχρι το θεσμό του αιρετού περιφερειάρχη και αναφέρθηκε και στην προσωπική του, «βιωματική», όπως τη χαρακτήρισε, σχέση του με την αυτοδιοίκηση. Μεγαλωμένος σε ένα πολιτικό και κυρίως αυτοδιοικητικό περιβάλλον, μιας και ο πατέρας του υπήρξε δήμαρχος, μίλησε για την πρώτη δική του εκλογή το 1991 στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής και για την πορεία του ως αντιδήμαρχος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπρόεδρος στο ΔΗΠΕΘΕ και από το 2006 νομαρχιακός σύμβουλος Ροδόπης, στη συνέχεια αντινομάρχης και πιο μετά αναπληρωτής νομάρχης. Το 2010 ο Κώστας Κατσιμίγας ανέλαβε καθήκοντα εκτελεστικού γραμματέα στη διοίκηση του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Άρη Γιαννακίδη. 

 

Οι αιχμές του για τον Χρήστο Μέτιο

Ο κ. Κατσιμίγας μίλησε για «σταδιακή αποδόμηση της λειτουργίας της Περιφέρειας μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον Χρήστο Μέτιο» μετά το θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, την οποία συνέδεσε και με την αποδόμηση της παράταξης που διοικούσε. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις «απογοητευτικές επιδόσεις» της Περιφέρειας στην απορρόφηση κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά ταμεία και στην «πλήρη αδιαφορία» για τις περιφερειακές υπηρεσίες που οδήγησαν σε «μια περιφέρεια στον αυτόματο πιλότο». 

 

Υπό αυτά τα δεδομένα, όπως είπε, αποφάσισε να αναλάβει την πρωτοβουλία για να επιστρέψει η Περιφέρεια στο επίπεδο που βρισκόταν, με στόχο να αποκτήσει με πέντε διακριτές οντότητες (σ.σ. εννοεί τους νομούς) ενιαία περιφερειακή συνείδηση.

 

Οι πρώτοι στόχοι για το Νομό Καβάλας

Αναφέρθηκε στις δυνατότητες που έχει η Περιφέρεια ΑΜΘ και έθεσε τους πρώτους στόχους ανά νομό. Ειδικά για το νομό Καβάλας ανέφερε: 

 

«να αναθέσουμε την εκπόνηση μελετών για την άρδευση της περιοχής    Παγγαίου από το φράγμα Μαρμαρά»

«να χρηματοδοτήσουμε κάθε έργο για την ολοκλήρωση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και των συνοδευτικών έργων»

«να πιέσουμε για την ολοκλήρωση των μελετών σύνδεσης του λιμένα Νέας Καρβάλης με τους Τοξότες Ξάνθης στο πλαίσιο του νέου σιδηροδρομικού άξονα Θεσσαλονίκης Αλεξανδρούπολης και τη σύνδεση του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου με το βουλγαρικό, μέσω Κομοτηνής-Ποτκόβα»

«να απαιτήσουμε την ολοκλήρωση ή και αναθεώρηση των παλαιότερων μελετών και να χρηματοδοτήσουμε  την κατασκευή του οδικού άξονα Ε61 στο πλαίσιο ενός ρεαλιστικού χρονοδιαγράμματος».

 

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η παρουσίαση υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού του Κώστα Κατσιμίγα. 

 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: