Η εγκληματική δράση των υπόδικων της Χ.Α. είναι εγκληματική γιατί είναι φασιστική. Γιατί συνεχίζουν τη δράση των τεράτων της ιστορίαςτης χιτλερικής Γερμανίας. Γιατί επιτίθενται στους κομμουνιστές και άλλους λαϊκούς αγωνιστές όπως οι πολιτικοί τους πρόγονοι, που σκόρπησαν το θάνατο σε δύο παγκόσμιους πολέμους, με εκατόμβες νεκρών, με ποτάμια αίματος και σήμερα καμώνονται τάχαμου ότι είναι «αντισυστημικοί» και ότι παλεύουν, αγωνίζονται για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. 

 

Βέβαια η μέχρι τώρα «αντισυστημική» τους δράση στρέφεται με ύπουλο τρόπο στους φτωχοδιαβόλους πρόσφυγες, στους φτωχούς εργαζόμενους ξένους μετανάστες, στους εργάτες που αγωνίζονται έξω από τα εργοστάσια για τα δικαιώματά τους ενάντια σε μεγαλοεργοδότες και εφοπλιστές. 

 

Την ίδια στιγμή, πάλι για τα συμφέροντα των ελλήνων, στήνουν δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως εργασίας  μόνο για έλληνες, με το αστρονομικό μεροκάματο των 18 € και καταθέτουν εκατοντάδες ερωτήσεις στη βουλή για τα συμφέροντα των εφοπλιστών. 

 

Η «φιλεργατική» τους πολιτική διαπιστώνεται ακόμη από αυτά που προωθούν οι ομογάλακτοι τους στην Αυστρία όπου με νόμο κατάργησαν το 8ωρο και στην Ουγγαρία όπου νομοθέτησαν να πληρώνουν οι εργοδότες τις υπερωρίες, μέχρι  400 ώρες, έως και 4 χρόνια μετά!

 

Η «αντισυστημική» τους επίσης τακτική και πρακτική, φαίνεται και από τη θέση που εξέφρασαν πρόσφατα (δηλώσεις του υπόδικου Μιχαλολιάκου)  ότι μπορούν να συνεργαστούν με όρους και με τη Ν.Δ., όπως επίσης η «αντισυστημική» τους πρακτική δεν τους εμποδίζει να φωτογραφίζονται με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε διάφορες εκδηλώσεις (στο Καστελόριζο, σε Εθνικές Επετείους κ.α.).

 

Σε αυτή την «αντισυστημική» κατεύθυνση κινήθηκαν πριν λίγες ημέρες και οι ντόπιοι φασίστες της ΧΑ, που μολύνουν την ιστορική πόλη των αγώνων και θυσιών των κατοίκων της κατά του φασισμού, με τη παρουσία τους. Ο τοπικός εκπρόσωπος των υπόδικων φασιστών της Χ.Α. Βογιατζής δήλωσε σε τοπικό Ρ/Σ επί λέξει: «…με την κυρία Τσανάκα θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε…. οι θέσεις του κ. Τζατζάρη(σημ. δική μας: γνωστός νοσταλγός της χούντας), είναι πολύ κοντά με τις δικές μας….επίσης συμφωνούμε σε πολλά με τον…κ. Γραμμένο».Ακόμη και για τον κ. Παπαδόπουλο δήλωσε: «…αλλά και σε κάποιους άλλους συνδυασμούς υπάρχουν άτομα με τα οποία θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε όπως και με τον Μάκη Παπαδόπουλο…».Μας κάνει εντύπωση ότι ο ντόπιος φασίστας εκπρόσωπος της Χ.Α., άφησε έξω από τις συνεργασίες ένα πιστό «φίλο» της ιδεολογίας του, το συνδυασμό του κ. Παππά, που στις προηγούμενες εκλογές εκκόλαψε στα ψηφοδέλτια του το αυγό του φασιστικού φιδιού της πόλης στην πιο αποκρουστική του μορφή. 

Φέτος βέβαια στο ψηφοδέλτιο του κ. Παππά φιγουράρουν «προδομένοι» αγρότες, οι οποίοι παρακολουθούν από το καναπέ, τους αγρότες που αγωνίζονται αυτές τις ημέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφού οι δικοί τους «αγώνες» έφτασαν στο τέρμα από τότε που ο ΤΑΠ πέρασε από τα Τενάγη.  

Γίνεται φανερό ότι το φασισμό δεν τον πτοούν οι φραστικές καταγγελίες και καταδίκες. Ο φασισμός τρέφεται από τη πολιτική που υπερασπίζεται αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, γνήσιο τέκνο του οποίου είναι και ο φασισμός στην πιο αποκρουστική του εκδοχή. Ευθύνη έχουν όλες εκείνες οι δυνάμεις, από κυβέρνηση μέχρι τοπική διοίκηση που δείχνουν ανοχή στην ακροδεξιά ρητορική, βία και δράση, αλλά και όσοι συγκυβέρνησαν με παρόμοιες δυνάμεις όλο αυτό το διάστημα. Ευθύνη έχουν όσοι αποδέχονται τα κολαστήρια τύπου Μόρια, όσοι ζητούν εδώ και τώρα την απομάκρυνση των προσφύγων από το Ασημακοπούλου χωρίς να λένε κουβέντα για τις συνθήκες διαμονής τους και για τη συμφωνία ΕΕ, Τουρκίας, Ελλάδας που τους κρατά εγκλωβισμένους, όσοι προωθούν τη μετατροπή της χώρας μας σε τεράστια αμερικανοΝΑΤΟική βάση, όσοι ευλογούν την ΕΕ που εξισώνει τον κομμουνισμό με το ναζισμό, όσοι στηρίζουν τον καπιταλισμό που έχει ανάγκη τα μαντρόσκυλά του, τους φασίστες.

 

Η λύση δεν βρίσκεται στα α λα καρτ αντιφασιστικά μέτωπα αλλά στην οργανωμένη πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις γειτονιές, όπου οι φασίστες δεν πρέπει πατήσουν ποδάρι.

 

Ο φασισμός στην αρχή έρχεται για τους άλλους, τους λίγους, τους διαφορετικούς, στην συνέχεια όμως για όλους.

 

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον! Ισχυροποιούμε - Στηρίζουμε το ΚΚΕ παντού! Για να στείλουμε τους φασίστες εκεί που τους αξίζει, στο σκουπιδοντενεκέ της Ιστορίας.

 

Καβάλα 11-02-2019