Μέχρι το Πάσχα προέβλεψε ότι θα έχει λυθεί το πρόβλημα στη Ρευματολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας ο διοικητής Τάσος Καρασαββόγλου μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου στο Κόκκινο Καβάλας και στον Κώστα Φιλίδη. 

 

Όπως είπε, το πρόβλημα ανέκυψε όταν ο επιμελητής γιατρός της κλινικής, ενημέρωσε ότι πρόκειται να αφήσει το δημόσιο για να ιδιωτεύσει. Ο κ. Καρασαββόγλου τόνισε πως η διαδικασία για την αντικατάσταση της συγκεκριμένης ειδικότητας έγινε γρήγορα ωστόσο ένα μέλος της πενταμελούς επιτροπής που εξετάζει της αιτήσεις των γιατρών της προκήρυξης για την πλήρωση της θέσης έχει βγει στη σύνταξη.

 

Μέχρι σήμερα είπε ο κ. Καρασαββόγλου δεν έχει καταστεί εφικτό να αντικατασταθεί το συγκεκριμένο μέλος με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η αξιολόγηση των αιτήσεων των γιατρών που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για να καλύψουν τη θέση στο Νοσοκομείο Καβάλας. Προέβλεψε κάτι τέτοιο θα συμβεί μέχρι το Πάσχα ώστε να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των 40 ασθενών που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης από τη Ρευματολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας αφού είναι η μοναδική που λειτουργεί στα Νοσοκομεία από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αλεξανδρούπολη. 

 

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα έφερε στη δημοσιότητα μια επιστολή διαμαρτυρίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡευΜΑζήν Δείτε εδώ

Κ.Γ.