Περισσότερες από 800 προληπτικές ιατρικές/οδοντιατρικές εξετάσεις υλοποιηθήκαν δωρεάν σε 778 παιδιά και 49 ενήλικες από γιατρούς και οδοντιάτρους του Νομού Καβάλας, που εθελοντικά συμμετείχαν στη δράση προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», από τη Δευτέρα 07 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019.

 

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιήθηκε στην Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Ιατρικής για τα παιδιά και στην Κινητή Μονάδα Προληπτικής  Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ, τον Ιατρικό Σύλλογο Νομού Καβάλας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Νομού Καβάλας, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας και υπό την αιγίδα του Δήμου Παγγαίου και του Δήμου Καβάλας.

 

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

 

Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα έχουν επισκεφθεί το Κινητό Πολυιατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», περισσότερα από 115.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:

Την 4η ΥΠΕ

Τον Δήμο Παγγαίου

Τον Δήμο Καβάλας

Την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας

Tον Ιατρικό Σύλλογο Νομού Καβάλας

Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Νομού Καβάλας

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης

Το ξενοδοχείο Airotel Galaxy Hotel

Το ξενοδοχείο Ωκεανίς

Το ξενοδοχείο Old Town Inn