Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Συμπαράταξης Πολιτών, παρουσία του υποψήφιου δημάρχου Καβάλας, Άρη Βέρρου

 

Τέθηκαν επί τάπητος τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά της Καβάλας και συζητήθηκαν οι πιθανές λύσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του εμπορίου στο Δήμο. Σημαντικότερο πρόβλημα θεωρείται το κυκλοφοριακό, το οποίο αποτρέπει τους καταναλωτές της περιφέρειας να επισκεφτούν την αγορά της Καβάλας. 

 

Επιπρόσθετα, τονίσθηκε το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης καθώς και η «μετατροπή» πεζοδρόμων σε παράτυπους δρόμους. 

 

Επίσης, οι εκπρόσωποι των εμπόρων σημείωσαν το σοβαρό ζήτημα της απαξίωσης της γραμμής Καβάλα-Πρίνος, η οποία αποτρέπει τους κατοίκους της Θάσου να επισκεφτούν την αγορά της Καβάλας.

 

Ο Άρης Βέρρος τόνισε ότι σταθερή θέση της Συμπαράταξης Πολιτών είναι η πλήρης εφαρμογή της μελέτης Παρασκευόπουλου και η πιθανή επικαιροποίηση της, η ενδυνάμωση των μέσων μαζικής μεταφοράς ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι γειτονιές της Καβάλας και όλα τα τμήματα της περιφέρειας του Δήμου, η δημιουργία χώρων στάθμευσης στις εισόδους της πόλης και η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πεζοδρόμων.

 

Τέλος, σημείωσε την ανάγκη συνεργασίας του Δήμου Καβάλας με τον αντίστοιχο της Θάσου για την ενίσχυση της γραμμής Καβάλας-Πρίνου.

 

Για τη Συμπαράταξη Πολιτών

O επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος,

Άρης Βέρρος