Αρχίζουν σε περίπου 4 μήνες από τώρα, στις αρχές του προσεχούς Ιουνίου, οι πτήσεις από Μόσχα προς Καβάλα και από Καβάλα προς Μόσχα, από την αεροπορική εταιρία του Ομίλου Μουζενίδη «Ellinair». Κάθε εβδομάδα θα εκτελούνται 2+2 πτήσεις, από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» προς το αεροδρόμιο Vnukovo, αντικαθιστώντας το Sheremetyevo με το οποίο η εταιρία συνεργαζόταν έως τώρα. Και τα δύο αεροδρόμια ισαπέχουν από το κέντρο της Μόσχας και θεωρούνται ισάξια σε υπηρεσίες και ανέσεις.

 

Η σύνδεση Καβάλας-Μόσχας αρχίζει στις 4 Ιουνίου 2019 και θα διαρκέσει το τετράμηνο από Ιούνιο έως και Σεπτέμβρη, με την τελευταία πτήση να έχει προγραμματιστεί για τις 4 Οκτωβρίου 2019. Σημειώνεται ότι η αεροπορική εταιρία διατηρεί για τη θερινή περίοδο συνδέσεις της Μόσχας με τα αεροδρόμια της Αθήνας (2 φορές την εβδομάδα), Θεσσαλονίκης (12 φορές την εβδομάδα), Χανίων (1 φορά την εβδομάδα) και Ηρακλείου (7 φορές την εβδομάδα). 

 

Ειδικά στα αεροδρόμια της Κρήτης οι συνδέσεις αρχίζουν νωρίτερα και τελειώνουν αργότερα, λόγω μεγαλύτερης διάρκειας της τουριστικής σεζόν. Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη, η εταιρία διευκρινίζει ότι οι 10 από τις συνδέσεις θα είναι με το αεροδρόμιο Vnukovo και οι 2 με το Sheremetyevo.

 

Θα συνδέσει και Καβάλα με Αθήνα η Ellinair;

Εξάλλου, η Ellinair προσέθεσε νέες συνδέσεις εσωτερικού στο θερινό πρόγραμμα πτήσεων του 2019. Πρόκειται για τις πτήσεις Αθήνα-Χανιά (3 φορές την εβδομάδα) και Αθήνα-Κέρκυρα (2 φορές την εβδομάδα). 

 

Έως τώρα υπήρχαν φήμες που ήθελαν την εταιρία να ανακοινώνει και απευθείας πτήσεις Καβάλα-Αθήνα και Αθήνα-Καβάλα για να καλύψει το τεράστιο κενό που υπάρχει στο «Μέγας Αλέξανδρος» με τα ελλιπή δρομολόγια της Aegean και τις υπερβολικά υψηλές τιμές των εισιτηρίων. Φαίνεται ωστόσο ότι δεν υπήρξαν αιτήματα ή πιέσεις προς την αεροπορική εταιρία από τους τοπικούς φορείς της Καβάλας.