Ο αν. καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργος Γκαϊντατζής από την Καβάλα (αριστερά στη φωτογραφία), είναι ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας - Ισμαρίδας και Θάσου. Η πρώτη για το 2019 συνεδρίαση του φορά πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του στο Πόρτο Λάγος την Τρίτη 29 Ιανουαρίου. 

 

Αποχαιρετισμός στον απερχόμενο Μάνο Κουτράκη 

Σε αυτή τη συνεδρίαση παρουσιάστηκε η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Φορέα. Ο νέος πρόεδρος Γιώργος Γκαϊντατζής, καλωσόρισε τα νέα μέλη και ευχαρίστησε θερμά τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ., καθώς και τον Δρ. Μάνο Κουτράκη (διευθυντή Ερευνών ΕΛΓΟ-ΙΝΑΛΕ και απερχόμενο πρόεδρο) για τη συμβολή τους στο έργο του Φορέα όλα αυτά τα χρόνια.

 

Τα νέα και τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γκαϊντατζής ως εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας και ο αναπληρωτής του Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος, ο δασολόγος-δασοπόνος Παναγιώτης Βαφείδης ως εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας, ο περιφερειακός σύμβουλος Μουσταφά Κατρατζή ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ο γεωτεχνικός – γεωπόνος Παναγιώτης Μπαξεβανίδης ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης ως εκπρόσωπος των εμπλεκομένων Δήμων.

 

Από τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. συμμετείχαν ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, ο Θεόδωρος Γκαντής, ο Γεώργιος Καμπάς και ο απερχόμενος πρόεδρος του Φορέα Δρ. Μάνος Κουτράκης.

 

Απολογισμός δράσεων 9ετών και κοπή βασιλόπιτας

Ακολούθησε απολογισμός των δράσεων για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Θάσου, για τα έτη 2010-2018.

 

Στη συνέχεια έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, με τις ευχές όλων για ένα καλύτερο μέλλον για τους Φορείς Διαχείρισης Π.Π. και κατ’ επέκταση για ένα καλύτερο μέλλον για τις προστατευόμενες περιοχές ενώ στη συνέχεια συνεδρίασε το νέο Δ.Σ. με τη νέα του σύνθεση.

 

Ο νέος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό του Φορέα, εύχονται καλή και ευτυχισμένη χρονιά!