Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σχετικά με την ανάρτηση μαθητικής ανακοίνωσης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του ΓΕΛ Λιμένα Θάσου. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση φαίνεται να αυτοχαρακτηρίζονται οι μαθητές με τον όρο «φασίστας», στον οποίο αποδίδουν τη σημασία του φιλόπατρη. Δε γνωρίζουμε ποιοι διαχειρίζονται το facebook στο οποίο παραπέμπει ο επίσημος ιστότοπος του σχολείου. 

 

Δε γνωρίζουμε αν η διευθύντρια του σχολείου, κ. Κώτση, γνώριζε και αν έδωσε την άδεια να γίνει η συγκεκριμένη ανάρτηση. Όμως, το γεγονός ότι η παραπάνω μαθητική ανακοίνωση παραμένει αναρτημένη σχεδόν δύο μήνες δείχνει ότι η Διεύθυνση του Σχολείου δεν αντιλαμβάνεται το αρνητικό σημασιολογικό φορτίο της λέξης «φασίστας» και τη μεγάλη ευθύνη που φέρει, όταν επιτρέπει ή συνδράμει στην εκφορά τέτοιας ποιότητας δημόσιου λόγου, ο οποίος ταυτίζει τη φιλοπατρία με τον φασισμό, απενοχοποιεί τους φασίστες και εξοικειώνει τους μαθητές με τον τρόμο.

 

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας ζητά από τη Διευθύντρια και τον Σύλλογο Διδασκόντων του ΓΕΛ Λιμένα να αποστασιοποιηθούν από τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

 

Η αντιπρόεδρος Σοφία Φιλιππίδου

Η γραμματέας Ελένη Σακαλή