Αναστάτωση προκλήθηκε στην πτήση της Aegean το πρωί του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Limnos FM 100» όταν κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Αθήνα - Λήμνος την ώρα που βρίσκονταν πάνω από αεροδρόμιο «Ήφαιστος».

 

Σύμφωνα με το του «LimnosFM100» οι επιβάτες θορυβήθηκαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο, αλλά το πλήρωμα του αεροσκάφους ήταν καθησυχαστικό. Το θετικό στην υπόθεσή είναι ότι ο πιλότος είχε ευθυγραμμίσει το αεροσκάφος με τον διάδρομο λίγα λεπτά πριν το χτύπημα του κεραυνού και η προσγείωση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

 

Ωστόσο, μετά από τεχνικό έλεγχο που έγινε στο αεροσκάφος αμέσως μετά την προσγείωση διαπιστώθηκε πως προκλήθηκε τεχνικό πρόβλημα και κρίθηκε απαραίτητη η αντικατάστασή του με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στην αναχώρηση των επιβατών προς Αθήνα έως ότου βρεθεί το αεροσκάφος που θα εξυπηρετούσε τους επιβάτες. Να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος που χτυπήθηκε από τον κεραυνό παρέμεινε στο αεροδρόμιο της Λήμνου έως ότου να επιδιορθωθεί η βλάβη από κλιμάκιο τεχνικών από την Αθήνα.