Πρωτοσέλιδα

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

 

 

 

 

Η Συμπαράταξη Πολιτών και ο επικεφαλής της, Άρης Βέρρος συγχαίρουν το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού και προσωπικά τον πρόεδρο του Γιάννη Βύζικα, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την άψογη διοργάνωση του πρώτου Επιστημονικού Συνεδρίου για τον καπνό. 

 

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης Άρης Βέρρος: «Η αγάπη για την πόλη, η σπουδαιότητα του θέματος και η ανιδιοτελής προσπάθεια για την περαιτέρω ανάδειξη της τοπικής ιστορίας είναι τα απαραίτητα συστατικά για να χτίσει η πόλη και οι πολίτες της το μέλλον. Η εκάστοτε τοπική αρχή οφείλει να επενδύσει πάνω στην ιστορία της Καβάλας. Οφείλει να «εκμεταλλευτεί» την πλούσια παρακαταθήκη των αγώνων των καπνεργατών/τριων. Έχει καθήκον να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να γνωρίσουν οι κάτοικοι της Καβάλας τη σημασία που έπαιξε το συνδικαλιστικό κίνημα εκείνης της εποχή, την αρμονική συνύπαρξη λαών και θρησκειών και φυσικά  τις θυσίες των ανθρώπων, που χάρη σ’ αυτούς μπορούμε σήμερα να περηφανευόμαστε για τον πλούτο των ζωντανών αναμνήσεων.

 

 

Όμως, κύρια και πάνω απ’ όλα, οφείλει να κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να αξιοποιήσει το κτιριακό απόθεμα που άφησε εκείνη η εποχή. Να παλέψει με όλες της τις δυνάμεις ώστε να έχει η πόλη το Μουσείο Καπνού που της αξίζει.  Να εξαντλήσει τα περιθώρια ώστε το ιστορικό αρχείο του ΙΚΚΙΚ να μην κινδυνέψει.

 

 

Όλα τα παραπάνω έχουν αναδειχτεί ως ανάγκη εδώ και πολλά χρόνια. Ευελπιστούμε ότι το Επιστημονικό Συνέδριο θα υπενθυμίζει τη σημαντικότητα υλοποίησης των ανοιχτών ζητημάτων, ώστε να μην κινδυνεύσει η πλούσια ιστορική παρακαταθήκη της Καβάλας. Γιατί η «παγκόσμια Καβάλα», η «μέκκα του καπνού» αξίζει να στολιστεί με τη φορεσιά της ιστορίας της. 

Για τη Συμπαράταξη Πολιτών,

ο επικεφαλής και υπ. δήμαρχος,

Άρης Βέρρος»