Συζήτηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, όπου συζητήθηκε η εξειδίκευση των επί μέρους τομέων επί του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. 

 

Εκτός από τη Δήμαρχο, στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Καβάλας Δημ. Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου και Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας Δημοσθένης Τουλκίδης και ο Ειδικός Σύμβουλος Ηλίας Γιαρματζίδης. 

 

Είναι γνωστό, ότι το σχέδιο αυτό, έχει να κάνει με το στρατηγικό σχέδιο, που καθορίζει την αναπτυξιακή στοχοθεσία της Περιφέρειας μακροπρόθεσμα και είχε συζητηθεί διεξοδικά στο παρελθόν ενώ τώρα πήρε τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος. Η συζήτηση που έγινε στο Δημαρχείο Καβάλας, έχει να κάνει με τον συντονισμό των εργασιών που πρέπει να γίνουν για την εξειδίκευση των επί μέρους τομέων και ιδιαίτερα για το νομό Καβάλας, του τουρισμού, της βιομηχανίας και της Ενέργειας. 

 

Μεταξύ άλλων η εξειδίκευση αναφέρεται σε θέματα, όπως ο οδικός διευρωπαϊκός άξονας Ε61, η Σιδηροδρομική Εγνατία, και άλλα ζητήματα μεταφορών. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι για το νομό Καβάλας, προβλέπεται μεταξύ άλλων η δημιουργία Διαμετακομιστικού Κέντρου (Logistics Center). 

(δελτίο Τύπου Δήμου Καβάλας)