Στην ανάγκη να ματαιωθεί ο σταθμός διοδίων έξω από την Καβάλα αλλά και στην ολοκλήρωση της περιφερειακής (περιμετρικής) οδού της Καβάλας που έχει μείνει εδώ και χρόνια στη μέση, εστιάζει με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Παππάς

 

Η ανακοίνωση της παράταξης «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» με τίτλο «το κυρίαρχο πόρισμα του αύριο, μετά την κατάρρευση της γέφυρας, είναι ολοκλήρωση της περιμετρικής και ματαίωση των διοδίων» αναφέρει τα εξής:    

 

 

Λίγα 24ωρα από το δυσάρεστο γεγονός της κατάρρευσης της γέφυρας στο παλαιό Νοσοκομείο  ακούστηκαν τόσα πολλά για ευθύνες, αμέλειες και πορίσματα. Σίγουρα ένα τέτοιο περιστατικό με πολύ επικίνδυνες διαστάσεις δε μπορεί να ξεπεραστεί χωρίς να αποδοθούν μετά από σοβαρή και ενδελεχή έρευνα των αρμόδιων αρχών κάθε είδους ευθύνες εκεί και όπου ανήκουν.

 

Είναι γεγονός όμως, ότι το ανάγλυφο της πόλης μας, πέρα από τις φυσικές ομορφιές, παρουσιάζει μια σειρά από λειτουργικά προβλήματα στο οδικό της δίκτυο. Χρόνια τώρα φωνάζουμε για την επιτακτική ανάγκη της ολοκλήρωσης της περιμετρικής. Όπως συνήθως συμβαίνει, ατόνησε το αίτημα με τη χρησιμοποίηση της Εγνατίας οδού ως περιμετρικής. Όταν πριν από ένα χρόνο ήρθε η είδηση της τοποθέτησης διοδίων στην παράκαμψη της πόλης τότε ξαναθυμηθήκαμε όλοι το κυκλοφορικό κομφούζιο ως πρώτη και όχι μόνη συνέπεια αυτής της απόφασης.

 

Σήμερα καθίσταται επίκαιρο και πιο επιτακτικό από ποτέ το αίτημα της άμεσης και οριστικής επίλυσης του κυκλοφορικού προβλήματος.

 

Τις επόμενες ημέρες ή μήνες μπορεί να ετοιμάζονται τα πορίσματα και η αποκατάσταση της γέφυρας. Το κυρίαρχο αίτημα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της Περιμετρικής και η απομάκρυνση από κάθε σκέψη από την Εγνατία Α.Ε., ότι μπορεί να τοποθετήσει διόδια στη παράκαμψη της Καβάλας.

     

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ"