Κατέρρευσε η γέφυρα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή του Καρνάγιου στην Καβάλα, πίσω από τις Καμάρες. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου κι ενώ στο οδόστρωμα κινούνταν οχήματα. Φαίνεται ότι η γέφυρα δεν άντεξε το βάρος ενός εκ των οχημάτων. 

 

Η αστυνομία έσπευσε άμεσα στο σημείο για να λάβει μέτρα ασφαλείας και να εκτρέψει την κυκλοφορία του παραλιακού κεντρικού δρόμου σε δρόμους της περιοχής κυρίως του Τιμίου Σταυρού (οδός Σαππαίων) και λιγότερο της Αγίας Βαρβάρας (οδός Κολοκοτρώνη) στους οποίους γρήγορα προκλήθηκε συμφόρηση. 

 

Σημειώνεται ότι αν και έχουν εκφραστεί κατά καιρούς ανησυχίες για τις αντοχές της γέφυρας και για τη συντήρησή της, δεν υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν κάποια συγκεκριμένη προειδοποίηση από τις αρμόδιες αρχές για την αντοχή της.

 

Το θέμα έθεσε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μουριάδης ο οποίος ρωτούσε τη δημοτική διοίκηση αν έχει προχωρήσει η σχετική μελέτη. Ο ίδιος ως αντιδήμαρχος το 2014, είχε ασχοληθεί ξανά με το ζήτημα όταν ένας δύτης είχε διαπιστώσει μεγάλη φθορά στα σημεία στήριξης τα οποία βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - περιγραφή: Κάτια Γιαννουκάκου