Ανακαλείται με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης η προηγούμενη απόφαση που έκανε αποδεκτό το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο λιμάνι της Κεραμωτής τους θερινούς μήνες. 

 

 

Με αυτόν τον τρόπο λήγει το θέμα που είχε ανακύψει ανάμεσα στον Δήμο Κεραμωτής και στον Δήμο Θάσου ο οποίος είχε προσφύγει κατά της αρχικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κατά της απόφασης είχε προσφύγει επίσης ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου καθώς και οι ναυτιλιακές εταιρίες. 

 

 

Το Λιμεναρχείο είχε υποστηρίξει την ανάκληση της απόφασης αφού με έγγραφο του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες σημείωνε ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένο δρομολόγιο από το λιμάνι των Ελευθερών προς τη Θάσο, εκτός από τα ειδικά δρομολόγια που μεταφέρουν οχήματα μεταφοράς καυσίμων.

 

Όπως αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης από την απόφαση να εγκριθεί το αίτημα του δημοτικού συμβουλίου Νέστου για απαγόρευση της διέλευσης των βαρέων οχημάτων από το λιμάνι της Κεραμωτής ανέκυψαν ζητήματα με την μετακίνηση τους από και προς τη Θάσο από τη στιγμή που δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Τέλος η Αποκεντρωμένη διαπιστώνει 

κενά στην κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Νέστου, στην οποία στηρίχθηκε η πρώτη απόφαση για την απαγόρευση κίνησης των φορτηγών. Ο Δήμος Νέστου έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Υπουργείο Υποδομών μέσα σε διάστημα 30 ημερών.