Με τεχνητές αναπνοές ζει εδώ και καιρό το πάλαι ποτέ Μεγάλο Κανάλι αφού το «μαύρο» καθυστερεί να πέσει στον τηλεοπτικό σταθμό των πλούσιων αλλά τσιγκούνηδων μετόχων του.

 

Το Mega Channel συνεχίζει και εκπέμπει αξιοποιώντας το μοναδικό αρχείο με τις σειρές μυθοπλασίας που άφησαν εποχή και μάλιστα καταφέρνει να «χτυπά» τηλεθέασεις που άλλα κανάλια δεν τις βλέπουν ούτε με τα κυάλια. Μάλιστα όλη αυτή την περίοδο που οι μέτοχοι «τράβηξαν την πρίζα» και το κανάλι ζει με μια «μπαταρία» που αποδείχθηκε πολύ μεγάλη, ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να προσέξει περισσότερο και κάποια σήριαλ -μικρά «μαργαριτάρια»- τα οποία είχαν την ατυχία να βγουν «στον αέρα» την περίοδο που έπαιζαν άλλα, πιο δυνατά. 

 

Η ταινιοθήκη του Mega έχει αποδειχτεί κανονικό «χρυσάφι» και μάλιστα την περίοδο που επέτρεπαν στους εργαζόμενους να παίζουν διαφημίσεις, το ταμείο του Mega γέμιζε με 100 εκατομμύρια τον μήνα (3+ εκατομμύρια ευρώ την ημέρα), αξιοποιώντας μόνο τις επαναλήψεις. Είναι άλλωστε κοινώς αποδεκτό ότι αν άφηναν το Mega να συνεχίζει να παίζει διαφημίσεις μέσα σε αυτές τις επαναλήψεις, για άλλους 6-10 μήνες, το χρέος του θα έσβηνε.

 

Αλλά… οι μέτοχοί του ήταν αποφασισμένοι να το κλείσουν. Και πως να μην είναι άλλωστε, όταν ο ένας μεγαλομέτοχος είναι ιδιοκτήτης του STAR κι άλλοι δύο που έχουν το 40% διαθέτουν ο μέν πρώτος το OPEN (Έψιλον) και το Έθνος, ο δε άλλος τον πρώην Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Τα Νέα, το Βήμαin.gr κ.α.).

 

Οι παλιοί ιδιοκτήτες ζουν και βασιλεύουν. Αυτοί που τώρα έπρεπε να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αρνούνται να βάλουν το μικρό γι΄αυτούς ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ για να σώσουν το κανάλι που αποτέλεσε για 2 τουλάχιστον δεκαετίες υπόδειγμα στην ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα. Και μοιραία θα το αφήσουν να εκπνεύσει. 

 

Όλο αυτό το διάστημα, στο Mega έμειναν περί τους 100+ εργαζόμενους που κρατούν το κανάλι ανοιχτό. Αλλά κρατούν και την ελπίδα ζωντανή. Οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούσαν να μείνουν αδιάφοροι από το κλίμα υποστήριξης που υπάρχει στην κοινωνία και το οποίο εκφράζεται ποικιλοτρόπως στα social media από ανθρώπους που έκαναν το Mega νέα συνήθεια, παρακολουθώντας είτε για πρώτη, είτε για πολλοστή φορά τα σήριάλ του.

 

Τα tweets των τηλεθεατών για το επικείμενο κλείσιμο του Mega, έγιναν σποτάκια από τους εργαζόμενους.

 

Σε ένα από αυτά, όπου προβάλλονται σκηνές μιας εκ των τελευταίων επιτυχημένων σειρών («Κάτω Παρτάλι») φιγουράρει και το tweet του Καβαλιώτη δημοσιογράφου Νίκου Χατζηγιοβανάκη, το οποίο λέει «To Mega Tv είναι μια ιδέα... Οι ιδέες δεν κλείνουν...»

 

Το σποτάκι αρχίζει με τη Μοσχούλα (Βίκυ Σταυροπούλου) που φοράει το κουβί με το πουλί στο κεφάλι, να λέει στη Λάμπραινα (Αγορίτσα Οικονόμου): «άκουσες Λάμπραινα τι λένε τα πουλάκια;» κι εκείνη να απαντά «Μοσχούλα… πουλάκια είναι κι ας κελαηδούν… πουλάκια είν΄κι ας λένε…»  

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ